dimecres, 20 de maig del 2009

DESCONTENTAMENT VEÏNAL PER L’HOTEL VELA

Els detractors de l'hotel Vela volen demanar-ne la demolició

Els veïns contraris a l'edificació de l'hotel Vela, en terrenys guanyats al mar entre la Barceloneta i el port, s'organitzen per presentar una demanda judicial contra els constructors, segons va anunciar ahir un grup d'una cinquantena de manifestants que es van concentrar per protestar contra l'immoble a la platja de la Barceloneta.
Els detractors s'han organitzat per contractar un advocat expert en urbanisme que haurà de presentar un recurs judicial. "La llei estableix que només es pot construir un edifici en terrenys guanyats al mar si es tracta d'instal.lacions portuàries. Òbviament, un enorme hotel de luxe no és el cas", explica Gala P., una veïna que col.labora amb l'associació de veïns de l'Ostia, contrària a l'edificació.

Nudistes i surfistes, dos col.lectius fidels de les platges de Barceloneta i Sant Sebastià, també s'han sumat al rebuig de l'immoble per l'augment de turistes a la zona que previsiblement ocasionarà el complex hoteler i per la modificació dels corrents marins que causarà la prolongació de l'espigó pròxim. L'associació de surfistes va assegurar ahir que s'adherirà a les accions empreses contra l'hotel.
Molts usuaris dels centres esportius de la Barceloneta s'oposen al bloc perquè els seus 99 metres de construcció han modificat els vents que ara dificulten les competicions en patí català, una embarcació autòctona amb un ampli seguiment a la Barceloneta, i la pràctica del windsurf.

"És injustificable que hàgim de deixar de fer esports nàutics i que ens treguin la vista amb aquest esperpèntic edifici, que a més és una còpia lletja d'un hotel de Dubai", va explicar Laura Ahumada, una usuària de la platja que va donar suport a la manifestació.

CAMPANYA I VÍDEO La concentració de veïns durant el matí d'ahir va donar pas a una protesta humorística a la tarda. Un grup de joves disfressats i amb globus a la mà va crear un videoclip que imitava la famosa cançó de King África Bomba. La coreografia, que va ser vista amb curiositat pels que eren a la platja i pels turistes, acompanyava una lletra singular. "A l'hotel Vela hi hem de posar una bomba... Tot Barcelona l'odia", deia el cor.

Els joves també van posar en marxa una campanya a internet anomenada Bomba a l'Hotel Vela i van repartir xapes i fullets amb el mateix lema. "No creiem que ens acusin d'incitar el terrorisme, perquè estem fent una paròdia", va explicar Emma Arnau, assistent a la manifestació. "Això sí: al final volem que es dinamiti, però amb una ordre judicial", va rematar.


Publicat en el Periódico