dimecres, 28 de gener del 2009

Creix l'okupació’ de cases a Barcelona amb la crisi

La crisi econòmica i immobiliària està fent repuntar i diversificar el fenomen okupa a Barcelona, com a solució alternativa a les creixents dificultats per accedir a un pis.

Fonts del collectiu okupa a la capital van confirmar ahir a 20 minutos que l'okupació d'habitatges s'ha incrementat els darrers mesos i, a hores d'ara, cada barri de Barcelona compta amb tres centres socials com a mínim (on s'hi fan tallers, xerrades i altres activitats). De cases okupades com a habitatge habitual n'hi ha almenys vuit a cada barri.

«Es fan molts més desallotjaments exprès però el moviment cada vegada avança amb més força», confirmava una membre del Casal Popular Manuel de Pedrolo (Sant Gervasi), que ha vist com «gent que fins ara no creien en l'okupació, ara, veuen que és l'única solució i la legitimen».

El fet és que ja hi ha famílies hipotecades que han perdut la feina i que, un cop embargats han de fer front al deute. «Són gent que va estirar més el braç que la màniga», exposa el president de l'Associació Sostre Cívic, Raül Robert, que augura l'arribada d'un nou barraquisme i l'ocupació de solars o edificis abandonats. V de Vivienda, que confirma que ja hi ha casos d'hipotecats sense llar, constituirà al febrer una associació d'afectats pels crèdits bancaris.


Publicat en el 20 Minutos