divendres, 21 de novembre del 2008

L'altura de l'Hotel Vela dobla la d'una torre rebaixada per Clos

A l'sky line de Barcelona, i en especial al del seu front marítim, el que importa no és tant la mida com el promotor de l'obra. Una afirmació especialment evident en la comparació entre l'Hotel Vela i la torre de l'ajuntament retallada el 2002 pel llavors alcalde, Joan Clos, seguint un encàrrec de Maragall (l'únic enderroc parcial d'una edificació de volumetria irregular que es recorda en dècades).
En el cas de l'edifici municipal, connectat al de la plaça de Sant Jaume però amb façana a la plaça de Sant Miquel, l'ajuntament va voler predicar amb l'exemple i el va rebaixar 15,7 metres i quatre plantes davant la seva evident desmesura i l'impacte que tenia en l'entorn de Ciutat Vella.

Llegir article

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb tantes notícies que estan surtint sobre la barceloneta tinc ganes de dir jo la meva. Molts de vosaltres aneu a New York i us maravelleu, i despres no voleu el mateix per la vostra ciutat? No l'estimaveu tant? Tampoc dic tot de gratacels, no tindria sentit, però alguns si!!! Donen prestigi a la ciutat.

Més coses: esteu dient que l'ajuntament busca fer de barcelona un parc tematic: però si el que es preten es que el poble nou ( tan que el critiqueu alguns ) sigui un lloc perque si instalin tantes empreses com es pugui!!! Que consti que no soc socialista, pero m'estimo molt més aquesta ciutat que molts de vosaltres i simplement vull que avanci no que es quedi com un poble que es el que desitgeu molts de vosaltres



La forma de l'hotel es una pasada, realment molt interesant. Que et talla l'horitzo? Pero quina xorrada es aquesta!!! Deixeuvos estar de tonteries i deixeu que la barceloneta avanci que un barri de qualitat i no pas tan degradat com estar ara. Si fos per mi, el faria el barri més car de barcelona.

El turisme que fa mal a la ciutat es el de baixa qualitat, i no patiu que en aquest hotel no aniran. Necessitem hotels de qualitat perque congresos i empresaris es poguin allotjar amb exelents condicions, perque aixi inverteixin a Barcelona. Creieu que nova york té aquest problema? No, perque el turistes es gastant els dienrs alla!!

Anònim ha dit...

Tarde o temprano tenia que suceder,las olimpiadas abrieron la ciudad al mar, y ahora la Barceloneta es la llave de la ciudad desde el mar, esto es imparable, pronto sera el barrio de moda y sufrira una transformación urbana y social, los que quieran saborear la Barceloneta tal cual que se den prisa, esto se acaba.

Y esto va para Alan, no todo puede venderse a la idea de que se cree mas progreso, riqueza o empleo, deberían prevalecer otros ideales, aunque en estos tiempos de economía neoliberal no es lo que predomine precisamente.

Anònim ha dit...

Y el tema de la ley que prohíbe edificar a menos de X metros del mar? Se la pasan por los huevos, no? En Calpe, Alicante se montó un buen pollo contra un Hotel que estaba casi finalizado y Greenpeace ha logrado que de momento, se detenga. Y este puto Hotel en nuestras narices? Quien lo necesita? Un Hotel al que jamás ninguno de los vecinos va a poder ir a dormir! Quien se lo va a poder permitir?? Que se lo metan en el CULO!! Cierre del Hotel YA!!