dilluns, 17 de novembre del 2008

Que la Crisi la paguin els rics. Crònica de les concentracions de Barcelona


Unes 5000 personas s’han concentrat a la plaça Catalunya de Barcelona a partir de les 17 h. del dissabte 15 de novembre, per a denunciar l’intent del G-20 de pactar una sortida neoliberal a la crisi econòmica.

Des de la campanya Que la crisi la paguen els rics valorem molt positivament la concentració d’avui dia 15 de Novembre. Unes 5000 persones ens hem concentrat per denunciar l’intent del G-20 de pactar una sortida neoliberal a la crisi. Denunciem el caràcter antidemocràtic d’aquesta reunió donat que els caps d’estat 20 països pretenen decidir les regles econòmiques per a tota la humanitat. Així mateix tots els líder que han assistit a aquesta cimera són responsables directes de la crisi, donat que durant els seus mandats s’ha gestat la crisi actual. Per tant tots ells estan deslegitimats per donar una sortida a la crisi que garanteixi unes condicions de vida decents per a tota la humanitat.

La concentració ha transcorregut dins un clima reivindicatiu i festiu , durant una hora i mitja s’han desenvolupat diferents activitats a la plaça Catalunya. Diferents empreses en conflictes així com el moviment estudiantil, pel decreixement, associacions de barri , d’immigrants entre d’altres han explicitat la necesitat de lluitar plegats contra els efectes de la crisi i han animat a participar a la manifestació del dia 29 de Novembre sota el lema que la crisi la paguin els rics. Animem als mitjans de comunicació a reflexar aquest ambient

Un cop finalitzada la concentració un grup de gent ha tirat fems davant la porta del Banc d’Espanya. Els mossos d’esquadra han colpejat diversos manifestants i han intentant carregar fent us dels furgons.

Fem una crida a tota la gent que està patint els efectes de la crisi a sortir al carrer el dia 29 de Novembre. Aquest dia tindrà lloc una manifestació amb inici a la plaça Universitat de Barcelona.

Que la crisi la paguin els rics! 29-N, a les 17:30h a la plaça Universitat de Barcelona.