dimecres, 17 de setembre del 2008

'Patrulles'

La Barceloneta està més esvalotada del que és habitual i alguns comerciants d'aquest barri han recorregut a Xavier Trias, que l'altre dia hi va anar a fer una volta. Algú, des d'un balcó, li va preguntar a crits si s'havia equivocat, però Trias no el va sentir. Al veí el va estranyar la presència del polític perquè normalment aquestes visites només es produeixen els dies de festa major o d'inauguracions.
Hi ha més emprenyament de l'habitual a la Barceloneta i alguns comerciants van amenaçar d'organitzar patrulles de vigilància aquesta setmana si l'autoritat no acaba amb les coses de l'incivisme turístic, és a dir, amb els que passen d'hotels o pensions i es pixen, caguen, emborratxen i dormen a la porta de casa teva. Són els beneficiats per l'Evangeli Barceloní de la Tolerància.
Paco López és fill de la Barceloneta i un dels seus divulgadors més populars. El Paco, que és qui té totes les fotografies històriques del barri, s'ha fet una fama gràcies a cert naufragi que ell situa a les costes finlandeses i del qual es va salvar, sempre segons el relat del nostre antic mariner, perquè durant la lluita contra la mar no parava de fotre-li a l'ampolla de Terry. Les històries de naufragis són així i no convé analitzar-les gaire.
El Paco ven fotos del barri i el defensa, però a vegades el guanya la literatura o el cinema i explica coses que fan emprenyar d'altres fills del barri que em truquen i em diuen: "El Paco és el Paco. El Paco explica que fa anys els xavals del barri fèiem de tot per unes monedes, fins i tot ensenyar el cul al port. I això és mentida".
És a dir, que per sortir de dubtes me'n vaig a veure el meu amic Vicenç Forner, el Príncep de la Barceloneta, que m'explica el que ja sabia, que ell no va ensenyar mai el cul. Amb les coses importants no s'hi juga. "El que fèiem era agafar les monedes de deu cèntims que alguns ens tiraven al moll de Llevant. I d'això en dèiem Qui me'n tira deu? Però d'ensenyar el cul, res de res. Érem i som de la Barceloneta. Ens llan- çàvem a l'aigua amb banyador."
El Príncep em demana que recordi al nostre alcalde això: "El turista no vota."

Article d'Arturo San Agustín publicat en el Periódico

1 comentari:

Anònim ha dit...

La Barcelona de diseño, la Barcelona del Fórum, la Barcelona de Clos, la ciudad de los prodigios, la ciudad olímpica, ... la mejor ciudad de -Europa para vivir según una encuesta realizada entre ¡¡¡EJECUTIVOS !!! europeos, todo esto en una ciudad gobernada por el tripartito ultraprogresista del P$C, ICV y ERC, etc, etc,...
¡Y aún hay gente que se lo cree!, la verdad es ésta , la de sus indigentes viviendo en cavernas, sus jóvenes huyendo al área metropolitana por imposibilidad de acceder a la vivienda, sus impuestos altísimos, su contaminación, su ruido, sus toxicómanos, sus pisos patera, sus niños de la calle robando a los turistas, sus kakas de perro esparcidas por la calle, sus condenas judiciales al Ayuntamiento por dejación de sus competencias para controlar las inmisiones de los locales comerciales, sus espacios públicos degradados, sus ñetas y sus latinsnosequés, sus niños yendo a clase en barracones, sus servicios públicos colapsados, etc, etc,... Eso sí, lo que SUPUESTAMENTE más preocupa a los ciudadanos es la aprobación del ESTATUT.