dissabte, 23 d’agost del 2008

El port de BCN arriba en 7 mesos al milió de creueristes

El creixement del nombre de turistes que arriben a la capital catalana per mar continua imparable. El port de Barcelona va rebre més d'un milió de creueristes durant els set primers mesos d'aquest any, xifra que marca un nou rècord i que va suposar un trànsit de passatgers de creuers un 18,5% superior respecte al mateix període del 2007, segons va informar ahir l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB).
Aquests set mesos de l'any també han deixat un registre màxim en nombre d'arribades de vaixells, amb un total de 451 escales, un 9,4% més en comparació amb els primers set mesos de l'anterior temporada.Aquests resultats, fruit també que cada vegada atraquen a la ciutat vaixells de més dimensions, fan preveure que es podran aconseguir les expectatives anunciades i superar els dos milions de creueristes i les 900 escales de vaixells turístics a finals d'any, segons les estimacions del port. El 2007 hi va haver 1,7 milions de viatgers, un 26% més que durant el 2006.
Malgrat que el ritme de creixement és menys accelerat, l'APB va destacar també, a través d'un comunicat, el dinamisme dels passatgers de ferris de les línies regulars, principalment les que tenen destí a les Illes Balears, Itàlia (als ports de Civitavecchia, Gènova i Liorna) i el nord de l'Àfrica. Fins al juliol passat, es van comptabilitzar 619.095 passatgers de ferris, un 6% més respecte al mateix període del 2007. Per tant, sumant els viatgers d'aquestes línies regulars i els 1.021.478 dels creuers, el port va registrar un moviment de més d'1,6 milions de persones.Una altra de les xifres positives i en auge pel que fa a aquesta infraestructura és la que es refereix a les mercaderies. Entre els mesos de gener i juliol passats el trànsit a la instal.lació portuària es va situar en els 31,7 milions de tones, un 6,5% més respecte a l'any anterior, mentre que el moviment de contenidors va experimentar un augment del 4,5%. La càrrega general, corresponent a mercaderies d'alt valor afegit i que representa un 70% del total, va créixer un 5,1% i va superar els 21,7 milions de tones.
MÉS COMERÇ AMB LA XINA
En aquesta pujada hi té un paper molt important el comerç amb l'Àsia, que durant els últims anys ha crescut de manera notable. De fet, la Xina ha consolidat la seva hegemonia com el principal soci del port de Barcelona, ja que el 23,27% dels contenidors que van passar per les instal.lacions fins al mes passat tenien com a origen o destinació aquest país. En el cas de les importacions, el 27,62% de les descàrregues procedien del gegant asiàtic i el 19,24% de les mercaderies exportades tenien aquest mateix destí.Finalment, l'informe de l'APB destaca el trànsit de vehicles, que també va augmentar un 5,3%, amb un total de 483.896 cotxes transportats entre exportació i importació.
Publicat en el Periodico de Catalunya