dilluns, 7 de juliol del 2008

El pla d'ascensors preocupa la Barceloneta

Veïns i associacions del barri de la Barceloneta de Barcelona van organitzar ahir una trobada per exposar la "situació d'endeutament en què estan" a causa de l'aprovació del pla dels ascensors per part de l'Ajuntament i dels processos judicials que se'n deriven. L'acte, impulsat per l'Associació de Veïns de l'Òstia i la Plataforma d'Afectats en Defensa de la Barceloneta, va comptar amb la participació de l'antropòleg Manuel Delgado, que va explicar les conseqüències socials que tenen els plans urbanístics. Va ser el primer d'un cicle titulat La Barceloneta parla i decideix.

El pla dels ascensors forma part del pla de reforma general del barri. L'Ajuntament vol instal·lar elevadors en una part dels pisos del barri, però aquesta reforma és molt complicada a causa de les reduïdes dimensions dels habitatges coneguts com quarts de casa i de les escales de la majoria de les finques. El barri tem que la reforma eliminarà un 20% dels habitatges i uns 4.000 veïns. Recentment, la regidora del districte, Itziar González, ha encarregat un nou estudi per intentar que els ascensors es col·loquin per la part exterior de les finques i evitar així restar espai als habitatges.

Emília Llorca, presidenta de l'Associació de Veïns de l'Òstia, va acusar l'Ajuntament de manca de comunicació. "Són els veïns del barri els que, amb tota la informació necessària, han de decidir sobre les intervencions".

Publicat diari Avui