dissabte, 12 de juliol de 2008

El moviment veïnal critica amb duresa el districte de Sants pel conflicte de la festa major alternativa

Aquí us publiquem un comunicat rebut dels nostres veïns i veïnes de Sants

El Centre Social de Sants dóna suport a la celebració de la festa major alternativa al parc de l’Espanya Industrial

Des de fa més de 10 anys la Festa Major Alternativa s’ha anat consolidant com un espai més de la festa major de Sants. Aquesta festa té característiques prou destacades com per no enumerar-les totes. Entre d’altres, està organitzada per més de dues-centes persones, veïns i veïnes del barri i per desenes d’entitats i col•lectius afins a l’Assemblea de Barri de Sants i les seves activitats les han gaudit milers de persones cada any. Al nostre entendre la seva celebració és complementària i totalment compatible amb la festa més tradicional.

Arrel de les informacions arribades al Centre Social de Sants sabem que, aquest any, la Festa Major Alternativa ha sol•licitat l’espai del Parc de l’Espanya Industrial i aquesta sol•licitud ha estat denegada pel Districte de Sants Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona, primer atenent a criteris i requisits tècnics i reguladors de l’ús dels parcs i jardins de la ciutat de Barcelona i, després, exposant que ja està programada una sèrie d’activitats organitzades pel mateix Districte.

El Centre Social de Sants, com a entitat capdavantera en la lluita per les llibertats i en la recuperació i transformació de l’antiga fàbrica de l’Espanya Industrial en parc manifestem que:

- Considerem que el Parc de l’Espanya Industrial es va assolir com a espai d’us dels veïns i veïnes del barri de Sants per les seves activitats. Això inclou la utilització de l’espai per activitats organitzades per veïns i veïnes del barri i destinades als mateixos veïns com són les Festes Alternatives.

- Considerem que les Festes Alternatives són un format més dins l’ampli ventall de formats que conformen la Festa Major de Sants i els seus organitzadors tenen el mateix dret que qualsevol altra organització a mantenir i consolidar el seu model.

- Considerem que la programació de festes organitzada pel Districte de Sants Montjuïc, i mai demanada per ningú, sí que és una veritable programació alternativa i que té com a única finalitat impedir la celebració de les Festes Alternatives i fer la competència directa a les activitats organitzades per les comissions dels carrers.

- Considerem que el Districte de Sants Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona aspira a ser el protagonista principal de la Festa Major quan els veritables protagonistes ho són els veïns i veïnes de Sants que, amb el seu esforç i dedicació, fan possible uns dies de festa al servei i gaudi de tothom.

Per tot això el Centre Social de Sants exigeix al Districte de Sants Montjuïc de l’Ajuntament de Barcelona que no faci ús arbitrari de les seves funcions com a administrador de la ciutat i faci marxa enrere en la seva deriva autoritària de deixar a una part molt important de la població del barri de Sants sense la seva festa major.

Centre Social de Sants

Barcelona, 30 de juny de 2008

Més informació
El Punt

1 comentari:

aigua al coll ha dit...

Xiulada veïnal per la ubicació de les festes alternatives de SantsMERITXELL MARTÍNEZ. Barcelona

Una vintena de membres de l'Assemblea de Barri de Sants (ABS) van protestar ahir a les set de la tarda amb xiulets i una pancarta davant la seu del districte de Sants-Montjuïc, al carrer Creu Coberta. L'entitat, que organitza la festa major alternativa, reclama l'ús del parc de l'Espanya Industrial per a les activitats. El Districte s'hi oposa perquè havia reservat l'espai per a actes de les festa oficial, que són de petit format i escollits pel consistori.

La protesta va durar uns 40 minuts i van participar-hi veïns de diverses edats, procedents dels col·lectius que formen l'ABS. Va ser anunciada com a casserolada, però gairebé tots van preferir xiulets de plàstic, només acompanyats d'una capsa de galetes de llauna i un megàfon. La pancarta demanava que el parc fos «un emplaçament consolidat» i unes festes, «del i pel barri».

Roger Bas, membre de l'ABS, va reconèixer que havien convocat la protesta a Hostafrancs «per fer més visible el conflicte», en lloc de fer-la coincidir amb l'audiència pública a la Font de la Guatlla, prop de Montjuïc i poc transitada. «Si el Districte no canvia de posició, hi haurà més mobilitzacions», va anunciar.