dimarts, 27 de maig del 2008

Sequera, de crisi conjuntural a l’oportunitat d’un canvi de model

La sequera ha obert una crisi política que s’ha estès pel conjunt del territori. Les veus autoritzades ja es declaren contraries al transvasament, només cal llegir els escrits de Pedro Arrojo (El País, 21 de maig) i de Narcís Prat (El Periódico 22 de maig) per adonar-nos que hi ha un missatge trampós en les declaracions oficials.

Es vol arribar al risc 0 per aturar la polèmica canonada del transvasament. La gestió de la crisi ha estat plena de paranys semàntics. Dir que es pretén el risc 0 és tant com no dir rés. El risc 0 és una entelèquia, una convenció inexistent, quelcom que ningú pot garantir. Les xifres òptimes per a retirar el decret han anat variant com han variat les mesures proposades. Calen dades clares i fiables.


Llegir article

1 comentari:

Anònim ha dit...

Demasiados intentos de justificar lo injustificable.
Se activa la alerta por inundaciones, no se desactiva la alarma por sequia.
Llega un transporte marítimo de agua al puerto y se intenta cambiar la fase de alerta.
No se puede limpiar los vehiculos con agua potable ¿ Insinuan que la que utilizan los lavaderos de vehiculos (de pago) proviene de otra red ?
¿ Quiene son los que obtienen mayor beneficio del agua ? XXX-cola, YYY-vella, etc y no en pocas cantidades. Para los incredulos que creen que el agua proviene de manatiales, les puedo asegurar que es muy complicado que mane de una misma fuente agua de diferentes colores y sabores.