dimarts, 1 d’abril del 2008

JORNADES KRAX 2008


KRAX* és un projecte que investiga, potencia i connecta la creativitat urbana de la ciutat de Barcelona amb altres ciutats. Per a KRAX, la Creativitat Urbana genera reaccions i propostes alternatives necessàries respecte a la transformació de la ciutat. Diverses iniciatives autònomes emergeixen davant la falta de valoració institucional a les necessitats de col·lectivisme, participació i autogestió en el procés de construir el futur de la ciutat. Tant a nivell cultural, social o econòmic, existeixen aquestes iniciatives i veiem el necessitat de reconèixer-les i implicar-les. Per creativitat urbana entenem tota aquella energia, idees i iniciatives ciutadanes i espontànies que reflexionen i actuen sobre la ciutat. La creativitat urbana visibilitza els conflictes, reforçant el sentiment de pertinença a una comunitat i possibilitant la creació d'alternatives viables. Per això, KRAX valora i dóna suport a aquestes iniciatives.

KRAX potencia aquesta creativitat mitjançant la recopilació i difusió d'experiències creatives que provenen de lluites i pràctiques participatives. KRAX s'incorpora en aquestes lluites, connecta les experiències i desenvolupa noves eines a favor de la participació i expressió de les idees de tot*s!

Per segona vegada City Mine(d) organitza les Jornades KRAX, l'encontre d'iniciatives creatives de Barcelona i d'altres ciutats, del 23 fins al 26 d'abril de 2008.
Aquest any ens enfoquem en els espais culturals autònoms, com espais públics que donen suport a la creativitat del ciutadà i on es generen debats sobre la gestió de la ciutat. Són iniciatives autònomes de producció cultural, amb nous models d’ (auto)gestió i amb un discurs coherent davant dels canvis urbans. Cal que les institucions polítiques coneguin i reconeguin aquests espais, el seu valor i riquesa a la ciutat.

Aquest any, les Jornades KRAX agrupen experiències d'espais autònoms que produeixen cultura i ciutadania. Volem marcar la importància d'aquests espais com a espais de veritable participació, alternatives i intervenció ciutadana.

El programa de les Jornades KRAX consisteix a debats, tallers, presentacions de les iniciatives convidades, visites guiades, trobades amb iniciatives locals i un Centre de Documentació (KRAX Cargo) amb el material compilat durant la investigació.

*: KRAX ve del concepte cracks in the city, “esquerdes a la ciutat”: espais on es generen tensions sorgides per la transformació urbana en relació amb necessitats socials i culturals. Aquestes esquerdes són el punt d'atracció per a nous interessos i creacions.
KRAX és una iniciativa de City Mine(d), centre de producció d'intervencions urbanes a Brussel·les, Londres i Barcelona.


JORNADES KRAX 2008