diumenge, 30 de març de 2008

Conclouen amb un gran nombre de participants les jornades "La Barceloneta parla i decideix”
Durant tot el cap de setmana més de 500 veïns han assistit i participat en les jornades de participació veïnal autoorganizadas, que han aconseguit una participació 5 vegades major que les últimes sessions convocades per l'Ajuntament.

Les jornades, organitzades per la avv l'òstia i la plataforma d'afectats en defensa de La Barceloneta, van començar ahir dissabte amb una anàlisi i debat sobre el "pla dels ascensors" cn diferents experts com Mercé Tatjer, Nydia Tremoleda, Pere Comas i Maribel Torres, en el qual participació més de 200 veïns.

El dia va concloure amb la presentació del tour de la geografia esborrada, un recorregut pels llocs desapareguts de La Barceloneta, al que li acompanya un auditour creat per artistes del barri. El tour estava representat amb un vestuari que reproduïa els elements típics dels llocs desapareguts (una panera de peix, una pescatera, una paella...). AL final es va repartir ron cremat.

Avui diumenge s'han muntat diferents carpes i dispositius en el mercat per mitjà dels quals s'entrevistava als veïns sobre la seva opinió sobre quin tipus d'intervenció fa falta en el barri. S'ha exposat la representació en còmic del "pla dels ascensors", han intervingut la companyia de teatre Realitats Avançades, el filòsof Víctor Gómez Pin, comparant la gentrificació produïda a Venècia amb la qual s'està generant en La Barceloneta; s'ha fet un taller de teatre de l'oprimit per representar les conseqüències del pla i les seves alternatives,... Al final s'ha acabat amb una paella popular.

Aquestes jornades han estat el començament d'un procés de participació impulsat des de "baix", ja que els processos participatius de l'Ajuntament no han estat més que meres consultes individualitzades per a cobrir la quota de participació. No obstant això, els millors coneixedors dels problemes de La Barceloneta i de les possibles solucions, som els veïns que vivim en ella. Més endavant es presentaran les conclusions de les jornades al barri per a debatre-les col·lectivament i contraposar opcions més socials a l'Ajuntament que les quals proposa el "pla dels ascensors". El "pla" va ser aprovat definitivament al maig de 2007 i consisteix en la instal·lació d'ascensors, eliminant habitatges.

Aquest "pla" suposarà la pèrdua del patrimoni històric de La Barceloneta, i l'expulsió de milers de veïns. La "gran novetat" introduïda pel Ajuntament en aquest pla és la de considerar que els edificis de La Barceloneta són solars, per això es permet l'enderrocament d'edificis, alhora que es deixa tot en mans de la iniciativa privada.

FOTOS

4 comentaris:

lila ha dit...

El barrio se ha transformado y ya era hora.Hay quejas de que el barrio cambia, que hay extrangeros,que la identidad se perdió.Acaso preferian el barrio degradado, con drogadictos y robos de coches.Ahora está limpio,es seguro y multicultural.La gente que se dedica a proclamar odio desde unos altavoces me averguenza.No representan a todos los vecinos en absoluto sino sólo a un sector retrógrado y mediocre.La Barceloneta es alegre,amable y tolerante.No dejemos que ésto cambie

Bernat ha dit...

Mira LILA ayer ni a ti ni a Elena, que supongo que sois las mismas, os quise responder en el diario La Vanguardia donde colocastes los mismos comentarios

http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53448938913&ID_PAGINA=1810084&ID_FORMATO=9&turbourl=false

Y no te conteste porque vi en tus comentarios una voluntad de provocar y una rabia manifiesta de alguien que cobra por decir estupideces y animaladas, una sierva del poder que solo se mueve por dinero.

Los vecinos de la Barceloneta defendemos nuestro barrio y nuestras casas, nos defendemos los vecinos los unos a los otros porque ningún cambio urbanistico ni social se puede hacer en contra del pueblo.

Y por ello nos oponemos al Plan urbanistico que ha aprobado el Ayuntamiento y a todos los especuladores como tú que sólo mirais por vuestro beneficio económico

Los vecinos de La Barceloneta son un pueblo abierto (òstia significa puerta abierta al mar)y no tenemos problemas por la procedencia de la gente sino que tenemos problemas con los politicos y los usureros que solo miran por hacer negocio y que la opinión de los vecinos del barrio les importa tres pitos, pero por desgracia para vosotros estamos en una democracia y por lo tanto tenemos derechos a expresar nuestra disconformidad con vuestros chanchullos.

CAP VEÍ FORA DEL BARRI!!!

LA BARCELONETA ES EL NOSTRE BARRI , NO UN PASTIS INMOVILIARI!!!

TONET ha dit...

BERNAT I ELS JOVES DEL BARRI? EN LA FOTO NO ES VEU CAP NI UN!! NO S'ESTARA INSTALANT LA POR AL COS DE LA GENT GRAN?

Anònim ha dit...

tontet mira que eres tontito