divendres, 21 de març del 2008

“La Barceloneta parla i decideix”


Perquè la participació més transparent és la qual ve directament de nosaltres, dels veïns; i perquè a part de dir què és el que no volem, també volem dir què volem, els dies 29 i 30 de març se celebraran unes jornades que duen per nom “La Barceloneta parla i decideix”.

Per a poder opinar sobre alguna cosa, el millor és conèixer aquesta “alguna cosa”. És evident que els veïns de La Barceloneta coneixem molt bé el barri (en el) que vivim cada dia; no obstant això, a moltes ens falta saber bé en què consisteix “pla dels ascensors”.

Per això, el primer dia de les jornades, el dia 29 en el Centre Cívic, haurà tècnics que coneixen “el pla” que ens explicaran què diu el pla i què no diu. Després, entre tots, s'intentaran treure els dubtes que hi ha sobre el pla.

A la tarda, es presentarà la geografia esborrada. Durant tot el dia haurà altres activitats, per a nens i majors, i exposicions. Efectivament hi ha coses en el barri que fa mancada canviar i millorar, així que vegem si el pla millora les quals fa mancada millorar, i si no discutim sobre com volem que canviï, com volem que sigui el nostre barri en el futur.

El dia 30 les jornades se celebraran en la plaça de la Repla, perquè l'espai públic, els carrers, les places... enriqueixen la vida social de La Barceloneta. Aquí trobareu “paradetes” temàtiques sobre l'habitatge, el paper de les dones en el barri, el “pla”, les alternatives..., en elles es repartirà informació, però també s'us demanarà informació a la gent que vingueu. Moltes vegades la vivència quotidiana d'un barri fa que tinguem uns coneixements que no sabem que tenim. Durant el matí també haurà activitats i alguna sorpresa