dilluns, 17 de març del 2008

Esplugues deixa fer un barri de luxe i gratacels a les portes de Barcelona


El tema ja ha saltat a la premsa gran. El barcelonins aviat ho podran veure, perquè els edificis seran tant descomunals i l’agressió a Collserola tant evident, que ningú podrà deixar de portar-se les mans al cap i cridar: ¿Però quina bajanada és aquesta?

Es tracta del pla urbanístic Caufec-Porta de Barcelona. La darrera gran promoció immobiliària de Sacresa. La immobiliària propietat de la família de Ramon Sanahuja, el promotor el nom del qual anirà per sempre més associat a l’aluminosi. 709 vivendes. Un àrea comercial y de oci, oficines y hotel. La friolera de 234.800 m2 de sostre, segons les dades facilitades per la pròpia immobiliària. Caufec-Porta de Barcelona està a la zona de Finestrelles, en el llindar entre el terme municipal de Barcelona i Esplugues, en plena falda de Collserola. El terreny pertany a Esplugues, però la seva incidència donarà de ple sobre Barcelona. Sobre la ciutat perquè els seus gratacels seran visibles des de tot arreu, condicionarà el seu perfil i fisonomia i perquè les demandes de tant nombrosa quantitat de nous residents (més de dos mil) li afectaran de ple. I afectarà a Collserola, el gran parc metropolità que tothom diu que hem de protegir però que dia rere dia és agredit, retallat i limitat.

Llegir article

1 comentari:

Anònim ha dit...

I si els deixem, des de Barcelona no veurem altre cosa que el Tibidan, el temple, la nova i "molt ecòlogica" muntanya russa... La resta tot edificat, i a la resta de municipis que l'envolten també. Això si amb bones autopistes que la travessin per poder anar ben de pressa d'una banda a l'altra. Total quin servei fan els arbres, les plantes, els ocells.... Per aquest motiu es molt important que tots participem en la MARXA DEL 13 D'ABRIL D'ENGUANY, per aturar-los i conseguir que Collserola sigui un Parc Natural però de debó