dilluns, 11 de febrer de 2008

CONCENTRACIÓ DAVANT DEL CONGRÉS MUNDIAL DE TELEFONIA MÒBIL.

Torres Venecianes, Plaça Espanya Barcelona 11 de febrer a les 18.30

Aquest any ens tornem a manifestar davant del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil de Barcelona, el dilluns a les 18.30 a les Torres Venecianes (la manifestació/concentració està autoritzada)

"Cal baixar els límits legals d'exposició pública als camps electromagnètics d'antenes, de mòbils i equips elèctrics en general"

Volem : que no s'abusi del mòbil, especialment adolescents i nens i que hi hagi una etiqueta informativa de no superar més de 6 minuts seguits cap conversa, un límit d'emissió per les antenes equivalent a 0'6 volts/metre (0'1 microwat/cm2) i una distància de 100 mestres lineals de les antenes (seguint la doctrina judicial)

Aquest any llegirem fragments de BIOINITIATIVE REPORT, el document avalat per l'Agència Europea de Medi Ambient i que demana a totes les autoritats competents a reduir els valors d'emissió d'antenes, transformadors elèctrics, línies d'alta tensió, us de mòbils..., davant la ja més que comprovada evidència científica que poden causar greus malalties per a la salut.

Volem sensibilitzar a la INDÚSTRIA i als Governs del que diuen els científics i defensa aquest organisme oficial europeu responsable de les polítiques ambientals que és l'Agència Europea de Medi Ambient (Copenague) i que ha xocat amb la Comissió Europea. L'Agència participa en el darrer capítol dedicat al Principi de Precaució on es

refereix a la investigadora Alice Stewart que als anys 50 va determinar amb un simple qüestionari i en poques entrevistes que les dones embarassades que eren sotmeses a Raig X tenien més probabilitats que els seus nens tinguessin leucèmia. Ningú la va voler escoltar fins passat 20 anys. Aquesta és una de les lliçons del passat que hauríem d'aprendre.

Ens trobareu als diferents portaveus de Plataformes de Veïnals (Sant Antoni, Sant Andreu de BCN, Mataró i Sant Boi) i un gruix important de veïns de Badalona. Convoquem Ecologistes en Acció de Catalunya amb recolzament d'ACACEM, OIKOS, AVV Sant Andreu Nord i d'altres...

Podeu veure en castellà un resum de BioINITIATIVE REPORT