dimarts, 27 de novembre del 2007

Documental "Els cors de la Barceloneta"

Aquí teniu en tres parts el documental "Els cors de la Barceloneta" que ha estat seleccionat per a IV Certamen de Curtmetratges Ca Revolta, que se celebrarà a València els dies 13, 14 i 15 de desembre de 2007. El documental es projectarà el dia 14 de desembre a les 19h. (carrer Sant Teresa, 10. València)

La festa dels cors és una de les més característiques i desconegudes del barri mariner de la Barceloneta (Barcelona). Antigament era una festa només d'homes que té el seu origen en “les caramelles” de Pasqua. Els cors, agrupats per gremis i amb les seves eines de treball al muscle, feien un cercaviles pel barri cantant “letrillas” satíriques que ells mateixos componien. Duien una cistella lligada a una garrotxa amb la finalitat d'arribar fins a les balconades i anar recollint diners. Amb aquests diners s'anaven de viatge durant el cap de setmana, generalment a un poble de l'interior, on compraven aquells queviures que no es trobaven fàcilment en el barri. Regressaven el dilluns de Pasqua Granada, tornant a desfilar pels carrers sota els focs artificials, però aquesta vegada amb regals per a la família, dolces, embotits i fins i tot animals vius penjant del vestit. En el documental es mostra aquesta festa, com la viuen els habitants d'aquest barri barceloní, però també com s'ha transmès a les noves generacions, que al seu torn l'han reinventat.
“Cor”, en català, té una doble accepció: “cor” i “cor”. Per “això Els cors de la Barceloneta” està dedicat a la festa dels cors, però també a totes les persones que participen, s'organitzen, acullen, protesten... i són “un òrgan motor” del barri.



Si vols una còpia en DVD envia un e-mail a inismor@wanadoo.és

3 comentaris:

Anònim ha dit...

buen video de las fiestas del barrio, espero que consigais el premio.

Enhorabuena!!!

Anònim ha dit...

What a big party! I want to live in here! How much does it cost a flat in this neighborhood?

Anònim ha dit...

bon documental!!!! ja queda molt poc temps pels coros bona sortida i arribada a tots petons al barri