dijous, 2 de juliol del 2009

La Barceloneta es transformarà casa per casa

Aquí teniu un article sobre el barri publicat ahir 1 de juliol al diari El Periódico

Carrer per carrer, finca per finca, pis per pis. Així es portarà a terme la transformació de la Barceloneta. Família per família i ciutadà per ciutadà. Aquest és el pla.
L’ajuntament ha decidit rehabilitar per fi el barri, i ara es posa mans a l’obra. No és fàcil. A la Barceloneta no n’hi ha prou de canviar una plaça, arreglar un carrer o aixecar un equipament. Al barri més mariner de la capital catalana l’àmbit urbanístic i el social estan íntimament lligats. Tant, que seria inútil transformar un aspecte sense plantejar-se què fer amb l’altre.
L’ajuntament va aconseguir que la llei de millora de barris, àrees urbanes i vil·les que requereixin una atenció especial de la Generalitat financi la rehabilitació d’aquest barri. I és ara quan comença a aplicar-se en el Projecte d’Intervenció Integral de la Barceloneta.
“Es tracta d’un barri amb una ­presència d’unitats de vivenda en condicions mínimes d’habitabilitat i que presenta una problemàtica social i un procés de regressió urbanística amb presència de dèficits urbans i ambientals, problemes econòmics i de desenvolupament local”. Així ho explica el projecte que, els pròxims quatre anys, canviarà el barri.

Llegir article

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Las rehabilitaciones en la Barceloneta se pactarán caso a caso

No habrá demoliciones en la Barceloneta. El plan de reforma impulsado gracias al dinero de la Llei de Barris no se llevará por delante las viviendas más pequeñas (quarts de pis), históricas en este barrio, para poder instalar ascensores. Un cambio en la Llei de l'Habitatge permitirá su permanencia. Así, el Consistorio ha dado marcha atrás en su idea inicial y gracias al cambio legislativo las rehabilitaciones se pactarán caso a caso.

Lo explicó ayer la concejal de CiutatVella, ItziarGonzález, que se mostró muy satisfecha porque lo que se hará en la Barceloneta es "lo que todos los barrios del mundo querrán porque lo haremos con la gente". Así, la parte de los 16 millones de euros del Pla de Barris dedicada a la rehabilitación servirá para subvencionar a los vecinos las reformas en un porcentaje que irá entre el 60% y el 100%, en función de la dependencia y poder adquisitivo.

Serán los vecinos los que deberán solicitar esta rehabilitación, a través de la Oficina del Pla de Barris que se está instalando. Mediante la "mediación", se analizarán las necesidades caso por caso con arquitectos municipales, para firmar un convenio entre el Ajuntament, el vecino y la empresa que haga la obra. Todo el proceso durará unos 18 meses.

Pese a todo, el Consistorio tiene un "listado" con los edificios que hay que rehabilitar porque suponen un riesgo y requerirá a los propietarios a que se acojan a estas subvenciones si no lo hacen de motu propio.

http://www.adn.es/local/barcelona/20090703/NWS-0151-Barceloneta-rehabilitaciones-pactaran-caso.html

Anònim ha dit...

L'Ajuntament farà pedagogia sobre la reforma de la Barceloneta per dissipar possibles recels veïnals

El districte de Ciutat Vella no estalviara esforços a l'hora d'informar els veïns sobre els projectes de reforma i transformació que es duran a terme a la Barceloneta els propers quatre anys gràcies al pla de barris, que tenen una consignació pressupostària de 16 milions d'euros. La mesura més representativa d'aquesta política de portes obertes serà una campanya de difusió que amb el títol Hola Barceloneta explicarà els principals eixos i objectius del projectes per mitjà de tríptics informatius o l'obertura d'una oficina, al carrer Balboa, on els gestors del pla mantindran contactes periòdics amb el teixit associatiu del barri. Amb aquest conjunt de mesures el consistori vol vèncer els recels que desperten les reformes previstes en alguns sectors del barri, i que tenen la seva gènesi en el terrabastall que va originar l'anterior i controvertit pla per dotar d'ascensors els tradicionals quarts de casa. La regidora de Ciutat Vella, Itziar González, no només va vaticinar que aquest esperit de col·laboració dissiparà reticències, sinó que serà una guia «d'una nova manera de fer les coses, entre tots, per buscar el consens».

En l'espera que el pla es dugui a terme, algunes mesures per millorar el barri van prenent cos. Així la clínica de serveis sociosanitaris de la Barceloneta es traslladarà a un solar de la nova bocana del port per poder donar un servei millor. Les seves dependències actuals, entre els carrers Pescadors i Sant Miquel, es destinaran a pisos socials de lloguer.
LA FRASE
ITZIAR GONZÁLEZ
regidora de Ciutat vella
«El que farem a la Barceloneta, després tothom ho voldrà fer, perquè ho farem cooperant entre tots»

http://www.elpunt.cat/noticia/article/1-territori/10-administracions/56998-lajuntament-fara-pedagogia-sobre-la-reforma-de-la-barceloneta-per-dissipar-possibles-recels-veinals.html