dimecres, 13 de maig del 2009

'Reportatges'

ARTURO San Agustín
Em trobo amb Vicens Forner, el príncep de la Barceloneta, però no em deixa parlar. I no em deixa parlar o ficar-hi cullerada perquè aquest home sempre parla molt, però ara encara més. La causa: un reportatge emès fa uns quants dies en el programa Callejeros, que ha indignat la gent de la Barceloneta.
Des que certes putes subsaharianes i barates de la Rambla propicien la fel.lació i masturbació precipitada, al mig del carrer o al portal de la pobra i atrapada senyora Maria, determinat periodisme televisiu no para de fer-li publicitat a Barcelona. O sigui, que els del programa Callejeros van començar amb les palles o gallardes ramblistes i van acabar amb certs àngels caiguts que van buscar a la Barceloneta, perquè així com la notícia es troba, l'espectacle es busca.
"Però, ¿què cony us passa als periodistes? ¿Prejubilen els periodistes i el que ve és una altra cosa? Bé, potser els del programa aquest, Callejeros, no són periodistes i per això mateix es dediquen a baixar als inferns per mostrar el costat més fosc d'un barri, que sense pretendre ser el paradís, no té res a envejar als altres barris de la nostra ciutat".
La gent de la Barceloneta, la que ni ha fet ni farà negoci amb l'especulació immobiliària, que són la majoria, té por --i amb molta raó-- que els professionals d'aquesta activitat, l'especulació immobiliària, treguin profit d'aquests suposats reportatges que, suposadament, pretenen reflectir la realitat o denunciar situacions injustes. "Arriben aquests xavals carregats amb les càmeres, busquen les persones més deteriorades, que solen, sobretot els mesos d'estiu, venir a la Barceloneta, i les imatges que veuen els espectadors contribueixen a ajudar els especuladors. ¿M'explico? Als especuladors els interessa demostrar que la remodelació del nostre barri és necessària i urgent. I això és veritat, però ells únicament pensen en el seu propi benefici".
Els temps no estan perquè la ciutadania sospiti que els verdaders periodistes treballem a favor de l'enemic, en aquest cas, els especuladors immobiliaris. El parvulari és molt perillós.

Article publicat en el Periódico