divendres, 15 de maig del 2009

Grups 'antimobbing' critiquen la "passivitat" del fiscal especial

L'Associació d'Afectats pel Mobbing Immobiliari, primera associació d'aquest tipus a Espanya, i la Coordinadora Contra l'Especulació de Ciutat Vella van criticar ahir la "passivitat" del fiscal antimobbing de Barcelona, al qual acusen de no fer prou per protegir les víctimes de l'assetjament immobiliari.
En declaracions a Europa Press, l'advocada de l'associació d'afectades, Laia Serra, va criticar el "paper passiu" de la fiscalia i es va queixar que "no hi ha estadístiques sobre les seves actuacions". "Mai ha sol.licitat mesures com el restabliment de la llum i l'aigua als afectats", va afegir. Barcelona es va convertir el juny de l'any passat en la primera ciutat espanyola a comptar amb un fiscal especial antimobbing, gràcies a un acord entre la fiscalia i l'ajuntament. No obstant, el membre de la Coordinadora Contra l'Especulació Pere Farré va assenyalar que "encara queda per veure si el fiscal és una figura efectiva".

DUES INTERVENCIONS
Va afirmar que només ha intervingut dos cops, quan tan sols a Ciutat Vella l'Oficina d'Atenció al Consumidor (OAC) va rebre 400 denúncies per assetjament immobiliari l'any passat. Farré va constatar que els casos són "molts més" i va criticar que la figura judicial "sembla més un moviment mediàtic que un verdader esforç per combatre l'assetjament immobiliari". També va criticar que aquest fiscal "mai es persona com a acusació" en els casos de mobbing, de forma que es dóna un "missatge d'impunitat als especuladors". "De tant en tant hi ha soroll, però després es torna a enterrar el tema", va afegir.
Farré va qualificar de "vergonyós" el paper de l'ajuntament. "Fan moltes declaracions" contra el mobbing, va assenyalar, però després no fan res seriosament per defensar els afectats.

Publicat en el Periódico de Catalunya