dilluns, 13 d’abril del 2009

'Farts'

Només els qui han patit a la seva finca, a la seva escala, un pis turístic o diversos saben el que significa aquesta desgràcia. Entenc, doncs, el que alguns columnistes i altres espècies tolerants semblen obstinades a no voler entendre: que tot pis turístic en una escala de veïns és una tortura, una maledicció.
El tolerant acostuma a ser un polític, el seu escolà o un intel.lectual més desinformat que idiota, encara que mai se sap. I, per descomptat, el tolerant és algú que ni pateix ni ha patit el problema sobre el qual es pronuncia apel.lant a la tolerància, que no és el que ell creu que és. O sigui, que entenc molt bé el manifest que acaba de fer públic l'Associació de Veïns Barri Gòtic i que carrega contra l'anomenat pis turístic, aquest negoci tan rendible com fosc.
L'associació informa que la suspensió provisional per un any de llicències hoteleres i similars, incloses les vivendes d'ús turístic, per part del districte de Ciutat Vella és una mesura que arriba tard. Després segueix dient que s'han concedit llicències a pisos turístics sense que els veïns afectats hi hagin pogut presentar al.legacions i en comunitats que ja havien expressat les seves queixes i denúncies.
L'associació demana que la denominació "pisos turístics, legals i il.legals" sigui redefinida com el que de fet són: hotels. "Han tingut l'habilitat d'obviar totes les normatives i requisits a què està sotmesa l'hostaleria convencional, han dispersat el seu negoci molt intel.ligentment de manera que no els puguin agrupar i
catalogar com el que realment són: un negoci d'hostaleria inserit en finques de vivendes familiars".
Més. "Mentre l'autoritat competent no incorpori en el pla d'usos aquesta redefinició, l'únic que ha provocat aquest ardit és una especulació descontrolada, amb uns grups d'inversionistes que han creat una enginyeria capaç d'incomplir una normativa estricta que la indústria hotelera sí que compleix. Són competència deshonesta en el sector, especulació i focus de conflictes per als ciutadans."
Etcètera.

Escrit d'Arturo San Agustín publicat en el Periódico

1 comentari:

welcome ha dit...

No es un buen momento para cerrar los pisos turísticos. Estamos en recesión económica y las previsiones a medio plazo no son halagüeñas. Los turistas nos aportan entrada de capital, no sólo para los propietarios de los pisos turísticos, sino que también aportan dinero mediante el consumo en restaurantes, tiendas de ropa, supermercados, cines, museos, transportes...por tanto nos están dando en cierta manera trabajo a todos. Ya hay suficiente paro en España para que encima vayamos cerrando oportunidades para subsistir.