dissabte, 14 de febrer del 2009

El preu de la vivenda caurà més d'un 20% a finals del 2009

La borsa de vivendes sense vendre arribarà al milió i mig d'unitats durant aquest any, segons preveu la societat taxadora Tinsa. La firma assegura que l'actual crisi econòmica va fer que els pisos sense vendre fossin de 930.000 a finals de l'any passat.

Així mateix, Tinsa augura que el preu de la vivenda caurà més d'un 20% a finals del 2009, amb un descens sostingut d'entre 1 i 1,4 punts percentuals al mes.

En roda de premsa per presentar l'índex de mercats immobiliaris espanyols (Imie) del mes de gener, el director general de la taxadora, Luis Leirado, ha assenyalat que aquest any ja ha començat amb un descens dels preus del 10,1%.

Descens de dos dígits

Es tracta de la primera caiguda de dos dígits registrada fins ara, que a més és 1,3 punts percentuals superior a l'experimentat al final del 2008, que va ser del 8,8%.

La raó d'aquests descensos és la caiguda de la compravenda de vivendes, que també ha provocat l'acumulació de 930.000 pisos en estoc a finals de l'any passat.

Publicat en el Periódico

1 comentari:

Anònim ha dit...

Mientras los aprendices de especulador sigan tratando a cualquiera como culpable de la crisis actual, mientras no se demuestre lo contrario (al revés de lo que dice la ley), seguiremos teniendo propietarios que se creen con derecho a cobrar precios abusivos por pisos que ellos mismos han desechado como vivienda...

Auténticos cuchitriles por mínimo de 700€... y encima los avales... de risa vamos. Así les va que no los alquilan ni de coña.

Tenemos que seguir resistiendo a aceptar estas mierdas de soluciones habitacionales.