dimarts, 13 de gener del 2009

Responsables de la cultura francesa temen que Barcelona es converteixi en un parc d'atraccions per a turistes

Responsables de la cultura i l'urbanisme francesos van manifestar aquest divendres a París, en el debat 'Barcelona, el contrapunt' el seu temor que la capital catalana es converteixi 'en un parc d'atraccions per a turistes'. Així es van expressar el director de l'Institut Francès de Barcelona, Pierre Renaud; el director de l'Institut Francès de València, Pascal Letellier, i l'arquitecte marsellès Charles Bové. En el debat, també hi participaven artistes catalans, com el pintor Jaume Xifra, el director artístic de la Fira de Tàrrega, Jordi Colominas, i el músic Tres. La trobada es feia al voltant del reportatge sobre Barcelona de la revista 'Stradda', dedicada a les arts del carrer.

'La ciutat està en una veritable transició. A la fi del síndrome postolímpic', va resumir Pierre Renaud, responsable de l'Institut Francès de París, que no estava anunciat a la taula, però va intervenir des del públic en una de les sales de la Maison de Métallos, un espai cultural ubicat en un antic centre sindical metal·lúrgic del barri de Belleville. 'La joventut té dificultats per trobar espais de creació, tot i que aquests s'estan normalitzant', va afegir Renaud.

Llegir article

1 comentari:

Anònim ha dit...

JO fa temps ja que hi vaig marxar, davant la imposibilitat de pagar el lloger d'una habitacio en un pis a compartir. 450 mes despesses com a preu mes comu es ho mirem com ho mirem una bogeria apta nomes per a nens europeus amb beques erasmus, i papas empresaris. Si torno a Catalunya sera per establir-me a una ciutat tipus Granollers.