dilluns, 5 de gener del 2009

La crisi fa aflorar a BCN centenars de pisos per sota dels 180.000 €

Aquells que fa tres anys es desesperaven al no aconseguir trobar pisos per sota dels 240.000 euros a Barcelona, descobriran que l'any 2009 el miracle és possible per sota fins i tot dels 180.000 euros. Per aquesta última xifra, el 2006 l'oferta era anecdòtica i es limitava a baixos i infravivendes. En l'actualitat, hi ha centenars de pisos oferts per aquest preu en els dos principals portals immobiliaris d'internet, fotocasa.es i idealista.com. El repte, en aquesta ocasió, és aconseguir una hipoteca que permeti la compra, una cosa tan complicada que manté les vivendes en venda durant mesos. Gairebé la meitat dels anuncis a la província de Barcelona tenen rebaixes.
El panorama immobiliari ha canviat radicalment en l'últim any, i s'ha capgirat no només els preus sinó també el ritme de la venda. Després del tancament de desenes d'agències immobiliàries, internet s'ha convertit en el gran vehicle de venda, tant per contactar directament amb particulars com amb agències que mostren la seva oferta. Un estudi dut a terme l'octubre del 2006 per aquest diari reflectia que menys d'un 10% dels pisos en venda costaven menys de 240.000 (40 milions de pessetes). En l'actualitat, el portal fotocasa.es té més d'un 10% dels seus gairebé 7.500 immobles oferts per sota dels 180.000 euros (30 milions). A idealista.com, 343 dels seus gairebé 5.500 pisos estaven ahir per sota d'aquest preu.

Llegir article

1 comentari:

Anònim ha dit...

Que nadie espere adquirir una vivienda con un sueldo mileurista en diez años. Pero de ahí a la bajada de precios que se ha anunciado va un abismo. La caída se irá cercana a un treinta por ciento de los precios máximos abonados en el momento de mayor auge. Una vivienda cuyo precio era de 300.000 euros hace un par de años se va a poder adquirir en poco más de 200.000 de aquí a un par de años. Mi recomendación a los que precisen un piso es que tengan paciencia. Ahora los plazos los marca el comprador, y la opinión pública está siendo continuamente contaminada con informaciones de promotores, constructores, inmobiliarias...etc.

Por tanto, PACIENCIA Y ESPERA.