dimarts, 15 d’abril del 2008

Més d'un miler de persones marxen al Tibidabo


Per les agressions a Collserola hagudes i per haver i la declaració de parc natural que no garantitza una protecció real de la serra, es va convocar un marxa popular. Ahir diumenge 13 es va fer la marxa per Collserola que va reunir un miler de persones que van venir a peu des de diferents punts de la serra (Vallès, Barcelona i Baix Llobregat) confluint al cim del Tibidabo.

La Marxa va ser convocada per la Plataforma en Defensa de Collserola i s'hi van sumar diverses entitats ecologistes, veïnals, col·lectius en lluita i agrupaments escoltes i esplais.

Es va arribar al cim al migdia, on un cop reunides totes, es va llegir un manifest i després es va fer un teatre explicant el paper de l'administració i d'altres actors de la serra.

Les pancartes de la marxa mostraven l'ampli ventall de grups en defensa de la serra i que mostren el seu rebuig a diferents projectes previstos o en marxa com el Pla Caufec, el Túnel d'Horta, incineració a la cimentera Cemex (St Feliu), tala de l'alzinar del Tibidabo, centre direccional de Cerdanyola, urbanització de la rierada de Molins, etc.
Alguns dels lemes que es van cridar va ser "Collserola Parc Natural, Prou retallades" "Collserola, ni un pas enrera" "Collserola verda, polítics a la merda".

Hi va haver presència policial, concretament tres furgonetes de mossos d'esquadra. Tot i que no es van deixar veure pels marxistes.
Al final la gent de la Vall de Can Masdeu va organitzar un pica pica a l'alzinar que volen talar per l'ampliació del Parc d'Atraccions del Tibidabo.

1 comentari:

Anònim ha dit...

L'Ajuntafems de Barcelona està decidit a derrocar habitatges a Collserola. Però clar, només del barri d'Horta. En el barri de Sarrià-Sant Gervasi (que també estan a la falda de la muntanya, i en situacions anàlogues a les d'Horta) no passarà res, i es declararà "àrea de transició", i tindran la qualificació urbanísitca d'Espais Periurbans de Regulació Especial: Peripatètic.

Si ets pobre, la teva construcció és il·legal i s'ha d'enderrocar per antiecològica. Si ets ric, t'aplaudeixen i s'inventen una forma de protegir la teva riquesa antiecològica. En dues paraules: DE-MENCIAL!!!!