dimarts, 22 de juliol del 2008

Els ajuntaments rebaixen de mala gana els requisits de llloguer social

Els municipis metropolitans comencen a acatar a desgrat la nova llei catalana de vivenda --vigent des de l'abril-- i han començat a rebaixar els requisits establerts per a l'accés als lloguers protegits. Una de les exigències més polèmiques, la de l'empadronament durant determinats anys al municipi on s'ubiquen les vivendes, ha estat rebaixada amb la llei que va redactar el Departament de Medi Ambient i Habitatge, en mans d'ICV.
Ara, localitats que han demanat fins a 25 anys d'empadronament, com Mollet del Vallès, o 10 anys, com Santa Coloma de Gramenet o Sant Cugat del Vallès, no podran requerir més de tres anys de padró als sol.licitants.
El Síndic de Greuges, els sindicats, col.lectius d'immigrants i fundacions privades s'han manifestat contra aquesta barrera d'entrada als pisos protegits que exclou els que s'hagin mudat de municipis, els immigrants o els que volen mudar-se de localitat.

Llegir article

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Se comenta que no funciona el alquiler social por temas como el empadronamiento y cosas locales. pero, y el alquiler privado?
No funciona por lo siguiente:

Sueldos de 1000 eurillos.
Alquiler de 800 Euracos.
En 5 Años ya te puedes buscar otro sitio.
Intenta buscar un piso de compra porque cuando seas mayor en un piso de alquiler estas list@ (vease barcelona rentas antiguas)
Y ahora el que no se puede forrar con la venta del piso se forra con el alquíler.

Esto se va a clavar = que ha pasado con la compra, la peña paga precios que no se deberian pagar. 800 euros por un alquiler es excesivo.

Salud a los "banqueros" que seguro que ahora tienen muchos por alquilar.

Anònim ha dit...

En el alquiler lo que no puede ser es la poca diferencia de precios de pisos de 40m2 y de casas de 200m2. En lo referente a la compra nada baja de los 150.000€ en ninguna parte.