dimarts, 8 d’abril del 2008

Primer desnonament a La Barceloneta conseqüència del "pla dels ascensors"


Ahir al matí es va celebrar al jutjat nº 41 de Via Laietana el judici per desnonar a la Margarita, el Carles i l'Agustí; tres veïns de La Barceloneta sense recursos econòmics que són els primers afectats pel "pla dels ascensors"

Un grup de veïns s'ha reunit a les portes del jutjat per donar suport als afectats, amb una pancarta que deia "contractes de cinc anys: i al veí qui el protegeix?"

Abans de començar el judici se l'ha fet una entrega simbòlica de les signatures recollides al jutge, qui ha reconegut com una situació greu el que està passant a La Barceloneta. S'han recollit centenars de signatures per donar suport a aquesta familiar, però la pressió immobiliària és més forta que les demandes dels veïns del barri.

El judici s'ha celebrat sense que l'acusat estigues present, ja que des de que va conèixer la notícia, no ha pogut alçar-se del llit.

L'advocat de la defensa ha demanat que els demandats no hagin de carregar amb les costes del judici, ja que es tracta de gent amb uns recursos econòmics mínims. També ha demanat que l'execució de la sentència s'endarrereixi, de manera que serveis socials de l'ajuntament pugui trobar un pis per aquesta família. La sentència sortirà en el plaç de 10 dies.

El cas de L'Agustí i de la seva família, és un cas més dels moltíssims contractes de cinc anys que es no es renoven o dels molts casos de mobbing que s'estan produint en el barri i que està representant una expulsió lenta dels veïns de tota la vida.

L'Agustín i la seva família són persones fràgils i tenen uns ingressos salarials mínims. El desnonament de la seva casa i la més que probable expulsió del barri (donat el preu desorbitat dels lloguers) pot representar-los problemes de salut física i psíquica (duen tota la vida vivint en La Barceloneta) al perdre tots els seus llaços d'amistat i d'arrelament.

Aquest serà el primer desnonament des de que es va aprovar el "pla dels ascensors" que consisteix en eliminar habitatges per posar ascensors als edificis de La Barceloneta. En aquesta reforma són els propietaris els que han de pagar tots els costos, inclòs el reallotjament dels veïns que perdin casa seva. Això i l'increment dels apartaments turístics, està provocant que els grans propietaris, les immobiliàries i promotores intentin desfer-se dels veïns no rentables quan abans millor

Cap veí fora del barri

Més info en el 20 minutos, El Periódico

12 comentaris:

Anònim ha dit...

todo lo que estan publicando de esta familia es mentira, no tiene nada que ver con el plan de los ascensores, en Barceloneta la gran mayoria de vecinos ya estamos mas que hartos de toda esta parafernalia que estan montando estas dos entidades, que lo unico que buscan es protagonismo y publicidad, acogiendose a cualquier caso de desalojo del barrio, de los que no pagan de los que por razones se les acaba el contrato que nada tiene que ver con la rehabilitacion interior del barrio de la Barceloneta

Anònim ha dit...

Mira Ángeles la família de l'Agustín els tiren de la seva casa perquè se li acaba el contracte (anteriorment ja van aprofitar el seu desconeixement de la Llei per a llevar-los el contracte indefinit) i no se'ls renova perquè el mercat del pis de lloguer en la Barceloneta ha experimentat un increment desorbitat des de l'aprovació del Pla dels Ascensors, que fa que els lloguers del barri siguin els més car de Barcelona per metre quadrat i que a diferència de la resta de Barcelona els lloguers segueixin augmentant.
Em sembla lamentable que en el teu escrit, t'auto-atorguis l'opinió de la majoria de veïns del barri i que a més menyspreïs als veïns del barri que per l'augment considerables dels preus dels lloguers es veuen obligats a haver de marxar del barri al no voler els propietaris (sobretot immobiliàries) renovar-los el lloguer del pis, perquè amb el nou Pla dels Ascensors podran especular més i fer més negoci, per a ells els veïns no conten i pel que es veu per a tu tampoc.

Cordialment

Bernat

Anònim ha dit...

"Querido Bernat" me estas diciendo que los pisos de la barceloneta estan subiendo a consecuencia del plan de ascensores? seguro que eres del barrio? dios mio!!! justo ahora que empiezan a bajar!!! Empizan a ser penosas vuestras afirmaciones y acusaciones. hasta cuando tanta mentira? Que aburridos que sois de verdad... empieza a cogerme dolor de barriga cada vez que leo esta pagina o veo vuestros actos? por cierto.. los ocupas estos que llevais en las manifestaciones, son vecinos? o les prometeis algo a cambio? son dudas que tengo que jamas conseguire entender

Anònim ha dit...

Mira tonet per a saber entendre un escrit primer cal saber llegir-lo, jo el que he dit en l'anterior pots és que els pisos de lloguer estan pujant de forma desorbitada i no ho dic jo si no que ho diu la Cambra de la Propietat.

La resta que dius en el teu escrit no mereix contestació, les teves difamacions, insults i insinuacions són pròpies d'una persona endògena ment pertorbada

Cordialment

Bernat

Anònim ha dit...

guau, entre este post y el de la favb, parece que se empieza a poner interesante la cosa (una no tiene tele, y agradece una telenovela que seguir).

Yo quería hacer un comentario sobre el post de los surfistas, porque creo que no deberíamos darles apoyo si no aseguran en el manifiesto que irán a la mani sin camiseta y con el torso descubierto. este comentario espero que lo conteste tonet, ya que responde exactamente a las líneas 8-10.
tonet, espero que podamos seguir este diálogo en estos términos que has marcado tú. Supongo que estamos de acuerdo en la necesidad de que los surfistas vayan a su mani sin camiseta, pero estoy dispuesta a discutir este punto también.
ah, y completamente de acuerdo también con angeles en que hemos de ir a la marcha por la defensa de collserola con un texto firmado por todas als entidades del barrio dando apoyo a la iniciativa; lo que no acabo de entender es lo que dices del protagonismo publicitario, ya que aun no hemos sacado el anuncio de la tele.


(hay cosas que sólo provocan humor dadá)

Anònim ha dit...

Con mi post anterior no quería ridiculizar el blog, ni nada por el estilo; creo que tiene mucho estilo y calidad, pero que hay cosas que no se pueden contestar desde la calidad (al menos la argumentativa). Bernat lo intenta, pero lo esquivan; así que era probar desde otro sitio.

Realmente, espero respuesta al post anterior.

Sobre la subida de precios de los pisos, vinculadas a un determinado tipo de urbanismo (en el que se encuentran las reformas integrales llevadas a cabo por el Ayto. de esta ciudad):

http://www.descweb.org/?q=ca/node/152

http://www.descweb.org/?q=ca/node/149

http://www.labarceloneta.org/
forum/viewtopic.php?t=440

http://www.nodo50.org/tortuga/
article.php3?id_article=3725

http://servicios.elcorreodigital.com/
ekoplaneta/datos/expertos/2006/octubre/manuel_naredo.htm

http://www.bcnviu.org/

y miles de artículos más

Anònim ha dit...

Bernat aste problema creo que lo tienes tu, y vuestra asociacion. Creo que antes de querer entender algo lo deberiais de leer bien, por ejemplo el plan de ascensores, si lo leeis bien vereis que es una ocasion unica de una mejora importante para vivir como dios manda. Por cierto donde estan los insultos? ves? el que no sabe leer eres tu. La verdad es que creo que lo que os hace falta a vosotros es un buen plan, pero un buen plan de pensiones, porque viendo la media de edad en la que os moveis, ya os haria falta empezar a pensar con la jubilacion, y no es un insulto, tan solo un consejo

Anònim ha dit...

Pescadito pues la verdad es que no se demasiado del tema este de los surfistas. La verdad es que nunca estuve demasiado al lado de los surfistas, ellos son mil o dos mil, y nosotros los bañistas unas cuantas personas mas. Digol mil o dos mil como podria decir 10 mil, lo q esta claro que son menos que nosotros. Respecto al tema de las camisetas tampoco entiendo demasiado... si a ti te gustan los hombres sin camiseta me parece genial, a mi la verdad esk no me gustan ni con ni sin camiseta.Y respeto a lo de discutir pues si discutiremos, y aunque no me has dejado demasiado claro si vas a mi favor o en mi contra te dire una cosa... por si un caso eres contrario a mi, si discutiremos, pero con los terminos que me de a mi la gana

Anònim ha dit...

Mira senyor o senyora “tonet”, jo no tinc cap problema ni tinc associació (no estic apuntat a cap encara que anteriorment, abans que tu segur per l’edat, vaig estar apuntat a l’AAVV de La Barceloneta) i per sort després d'haver cotitzat més de 40 anys estic jubilat.
El llenguatge que has emprat en els teus escrits és despectiu i insultant per moments i creo que és innecessari, si tan clar tens que el Pla dels Ascensors és tan positiu per al barri, perquè tot un seguit de professionals i tècnics de reconegut prestigi han trobat tantes irregularitats jurídiques (50+1 per a decidir, quan el dret civil català estableix que han de ser com a mínim les 4/ 5 parts per exemple), socials (no s'ha fet un estudi de l'impacte social que pot tenir el Pla, per exemple), tècniques (no s'ha tingut en compte en el Pla la tipologia de sòl que té La Barceloneta, per exemple), o de lògica (on se situaran els 1000 habitatges que es poden perdre amb l'aplicació del Pla, Rodalies i el front marítim tenen un nombre limitat d'habitatges)…
Crec que si haguessis participat en les jornades celebrades podries opinar amb més propietat, però tal vegada a tu no et faci falta perquè ets del tipus de persona que ja ho sap tot
Avui dia, els únics que han fet un esforç explicat el Pla dels Ascensors a la gent del barri han estat la gent de la Plataforma i l’AAVV de l’Òstia. L'Ajuntament ni ens ha consultat als veïns ni ens ha explicat el Pla. L’AAVV de La Barceloneta va realitzar una Assemblea on van quedar molts dubtes obertes
Bo per a acabar dir-te que jo, no posseeixo la veritat absoluta i puc estar equivocat però intent assessora'm i aprendre, no sé si la teva voluntat de participar en aquest fòrum és amb ganes de debatre per a aprendre o ensenyar i no amb ganes d'embullar-la, però si véns amb voluntat constructiva jo estic disposat a debatre amb tu
Felicito als responsables d'aquest bloc, perquè esteu fent un espai d'informació sobre el barri i un espai de debat entre veïns, si nosaltres mateixos som capaços de gestionar-lo (sense insults, ni provocacions, ni desqualificacions i si amb idees)

Anònim ha dit...

SEÑOR TONET. I SI ES MOLT EVIDENT QUE ENS PORTEM UNA GRAN DIFERENCIA DE EDAD. CONCRETAMENT TINC 24 ANYS I SOC EL SECRETARI I AMB MOLT ORGULL DE L'ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE LA BARCELONETA. JO NO FALTARIA A NINGU, SI ELS CREADORS DE AQUEST LOG, NO ENS INSULTESIN A NOSALTRES, COM PER EXEMPLE DIRLI A LA SENYORA PRESIDENTA LA PLEONA, PERQUE ELLA SI ES UNA SENYORA PRESIDENTA. I AMB AIXO DEL PLA, HE DE DIRLI SIMPLEMENT QUE CADASCU S'INFORMA D'ON VOL. MENTRES UNA MINORIA DEL BARRI, S'INFORMA DE XARLES ORGANITZADES PER LA SENYORA EMILIONA LLORCA, JO ME INFORMO DIRECTAMENT DEL AJUNTAMENT. ESTA CLAR QUE EL PLA NO ESTA TERMINAT. TE MOLTES IRREGULARITATS, PERO TAMBE HAURIA DE SAPIGUER QUE HI HA UN DOCUMENT SIGNAT PER EL AJUNTAMENT ON DIU QUE CAP VEI ANIRA FORA DEL BARRI, ENTRE ALTRES PUNTS. MIRI SENYOR BERNAT, VOSTÉ OPINA I CREU A QUI VOSTE PENSA QUE HA DE CREURE, I JO FAIG EL MATEIX. I SI SENYO BERNAT, ME DE DISCULPAR. JO SOC UN JOVE, PERO UN JOVE QUE HA LLUITAT MOLT PER EL BARRI. PENSO QUE SOC UNA MICA INTELIGENT, ALMENYS UNA MIKA MES D'ALGUNS QUE OPINEN EN AQUEST LOG, Y NO PARLO DE VOSTE, CLAR ESTA. AIXI QUE SI VAIG A DEMANAR DISCULPES SI VOSTE SE A OFES, PERO JA SAP QUE EN AIXO DE LA POLITICA A VEGADES ES PERDEN ELS PAPERS. SEGUIM PARLANT

Anònim ha dit...

Tonet,

Soy una vecina más del barrio, y estoy de acuerdo en cuanto lo que dices que cada quién se informa donde quiere, pero que mejor que oir todas las versiones para poder construir su propia opinión y no la opinión que de una sola parte, sea la que sea.

Yo me he ido a informar a la oficina que el ayuntamiento tiene en el barrio y sinceramente la persona que tienen no es capaz de contestar a ciertas preguntas, sea porque no están capacitados, sea porque no pueden dar ese tipo de información.

Podrías indicarnos donde te has informado tú y con quién, a lo mejor sería más facil aclarar dudas y poder contrastar toda la información para poder tener realmente una visión clara y completa. Los vecinos del barrio te lo agradecerían sinceramente.

Las jornadas que se hicieron en el centro cívico fueron de gran nivel, ya que erán especialistas los que explicaban dentro de su ambito el plan de los ascensores. Y tal y como tú dices tiene irregularidades y es importante que se mejoren, pero también los vecinos tienen derecho a saber cuáles son estás irregularidades, para que después sepan defenderse, sea solos, sea a través de cualquier asociación.

Bien dice un dicho:

La sabiduria es dolor, pero mejor eso que la mentira y la ignorancia.

Saludos,

Anònim ha dit...

Hola Tonet:

Agredeixo la teva voluntat de parlar, avanç de tot té demanaria que no escrivissis en majúscules, ja que en llenguatge digital les majúscules significa que estes cridant.

No entraré en la discussió de si en aquest bloc se os insulta a vosaltres (suposo que té refereixes a la gent de la AAVV de La Barceloneta), jo no lo he apreciat, un altre cosa es que en els comentaris gent anònima faci comentaris ofensius i insultants i en això te dono la raó, però els insults son per ambdues parts i com no son nens no discutiré qui a sigut primer.

Com tu molt bé dius el Pla (aprovat en el Ple de l’Ajuntament i ratificat per la subcomissió de urbanisme de la Generalitat) esta ple de irregularitats i el document que comentes, signat per el regidor en aquell moment de Ciutat Vella no ha sigut aprovat ni per l’Ajuntament ni per la Generalitat, llavors per mi el seu valor jurídic i legal està a anys llum del que s'ha aprovat

Amb el Pla a la mà, segons exposa, si la intervenció se fa sobre 5000 vivendes i si de aquestes un 20% es perden com habitatge com diu el Pla, on aniran a para tota aquesta gent, això no esta planificat en el Pla, el stok de habitatge que recull el Pla son els habitatges de Rodalies i del Front Marítim en total no arriben a 200 habitatges i el resta de habitatges on es faran?

Jo he consultat a l’Ajuntament i als tècnics que han vingut al barri i ningú me lo ha sabut contestat.

Espero la teva resposta

Cordialment

Bernat