dijous, 21 d’octubre del 2010

El CEIP Mediterrània reclama la construcció d’una escola nova


www.btvnoticies.cat

Els pares i alumnes del CEIP Mediterrània s'han tornat a manifestar. Fa quatre anys que l'escola funciona en barracons, de manera provisional, i reclamen la fixació d'un calendari d'obres per construir la nova escola. L'AMPA de l'escola es queixa de falta d'espai: no tenen menjador, ni biblioteca ni gimnàs.

Les entitats del barri donen suport a les protestes i també reclamen la construcció d’un nou edifici. Es tracta d’una de les dues úniques escoles públiques de la Barceloneta i temen que es pugui tancar.

Quatre cursos en barracons han esgotat la paciència de pares, mares, alumnes i també professors.

TERESA AGUILAR, cap d'estudis del CEIP Mediterrània
"Falten espais, sorolls excesius, se'n va la llum, ens quedem sense ordinadors. Una sèrie d'incomoditats que només se saben si estàs quatre anys com nosaltres treballant aquí".

El 2007, el Departament d'Educació els va anunciar que s'havia d'enderrocar el CEIP Mediterrània al passeig Marítim per problemes greus a l'estructura de l'edifici. Des d'aleshores, esperen que el Consorci d'Educació els concreti una data d'inici de les obres.

MONTSE LÓPEZ, presidenta AMPA
"Se cree que todavía no estaba adjudicado, que el dinero nunca ha estado y que, de momento, no hay nada".

Els pares i mares temen que el solar on s'ha d'aixecar el nou edifici acabi tenint un ús públic i no escolar mentre no es concreta el calendari d'obres.
El CEIP Mediterrània és un dels dos únics centres públics que hi ha a la Barceloneta. El perill que pugui desaparèixer ha mobilitzat totes les entitats veinals del barri.

GALA PIN, AV de l'Òstia i Plataforma en defensa de la Barceloneta
"En un barri com la Barceloneta que cada vegada és més turístic i on els drets fonamentals estan descuidats per part dels veïns. Que els nens tinguin una educació en condicions és molt important".

Cap a les deu del matí, la protesta s'ha donat per acabada i els alumnes han entrat a l'escola per fer classe.