dimecres, 27 de gener del 2010

Una eixida per al Cabanyal.

Informe Semanal: Una salida para el Cabanyal


2 comentaris:

aigua al coll ha dit...

A tots els col·lectius i persones que puguen estar interessades, a la València conscient, sensible i digna:
Es convida a participar en la MANIFESTACIÓ convocada per SALVEM EL CABANYAL el pròxim DIUMENGE 31 DE GENER DE 2010 a les 12.00, des de l’encreuament del carrer de La Reina amb l’avinguda dels Tarongers.

Perquè tots i totes som necessaris en el moment crucial que viu el barri del Cabanyal per tal d’aturar la barbàrie i el despropòsit.
Acudim a demostrar que encara ens considerem persones i no han aconseguit alienar-nos totalment, que estan presents en la nostra memòria les victòries, bregades ja fa massa temps, quan la societat valenciana plantava cara a l’especulació per parar la destrucció d’El Saler o del vell llit del Túria.
Aixafem el meninfotisme, aixafem la impunitat de polítics corruptes i especuladors sense escrúpols!
Per a totes les persones i organitzacions que puguen i vulguen aportar música, accions o qualsevol altra qüestió relacionada amb l’organització de la manifestació podeu posar-vos en contacte amb Artur al telèfon: 652 400 427.

Anònim ha dit...

La CGT amb el Cabanyal

La Plenària de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV), reunida en el dia d’ahir (25 de gener de 2010) a València, va prendre per unanimitat l’acord de traslladar a la plataforma Salvem el Cabanyal, com representant dels legítims drets dels veïns d’aquest històric barri valencià, tot el seu suport solidari davant les agressions que l’ajuntament i els especuladors immobiliaris es proposen seguir cometent contra els seus edificis, carrers i forma de vida.

També es va aprovar l’efectuar una àmplia crida a tota l’afiliació de la CGT i a la resta de treballadors perquè acudeixen a la manifestació en defensa del Cabanyal, del pròxim diumenge, 31 de gener, a les 12 h., en la confluència de la/ C La Reina i l’Av. dels Tarongers.

Per a la CGT-PV l’agressió contra El Cabanyal no només significa un greu atemptat al patrimoni històric de tots els valencians, sinó que també representa una aposta pels grans projectes especulatius del capital immobiliari i de la construcció, en uns moments que Espanya i València conten amb milers d’habitatges buits i a les quals els treballadors no poden accedir pels alts preus i per la crisi econòmica que el propi sistema capitalista ha creat, i del que les famílies obreres som les principals víctimes.

El Cabanyal és part de la història d’aquesta ciutat i gaudeix del reconeixement de tots els experts en urbanisme com un entorn que ha de ser protegit i preservat per a les futures generacions. Per si això no fos suficient, aquest barri ha tingut una llarga tradició obrera i de lluita (sofrint per això els bombardejos de l’aviació franquista durant la guerra). També diversos sindicats de la CNT i ateneus llibertaris han tingut (i alguns segueixen tenint) locals en El Cabanyal.

És per totes aquestes raons que la CGT-PV se solidaritza amb Salvem El Cabanyal i crida a la seva militància, a tota la classe treballadora i la ciutadania que no vol veure destruït el seu patrimoni històric i cultural a manifestar-se al costat del veïnat del Cabanyal aquest pròxim diumenge, 31 de gener, a València. La manifestació té el seu punt de partida, a les 12 h. en la confluència del carrer La Reina amb l’Avinguda dels Tarongers.

Comité Confederal de CGT-PV

Gabinet de Premsa de CGT-PV

València, 26 de gener de 2010