dijous, 24 de desembre del 2009

L’'efecte Palau' arriba al CN Barcelona

La Inspecció de Treball de Barcelona obliga la Junta Directiva a abonar més de 40.000 euros per un frau en el pagament de les nòmines dels treballadors. Hisenda també investiga les irregularitats que es poden estar cometent en desviar ingressos del club a la seva Fundació
Mario Ruiz
Primer va ser el cas Palau de la Música amb totes les ramificacions que van esquitxar Àngel Colom, amb el desviament de fons per pagar els deutes del PI, i la Fundació convergent Trias Fargas, que va rebre 632.000 euros de Fèlix Millet per finançar les seves accions; després van venir l’operació Pretòria i les irregularitats destapades per EL TRIANGLE a la Fundació Puigvert, i ara li arriba el torn al Club Natació Barcelona. Una institució centenària fundada l’any 1907, i que des del 1910 ocupa el seu actual emplaçament a la platja de Sant Sebastià, que va camí d’enfonsar-se econòmicament per culpa de la pèssima gestió de tres integrants de les nissagues convergents del nostre país, Sebastià Millans, Joan Vallvé i Pere Meseguer, que maneguen el club a capritx i sense cap mena de control. Però, com s’ha demostrat en el cas Palau o en la Fundació Puigvert, les irregularitats sempre acaben sortint a la llum.

Una inspecció realitzada pel Departament Provincial de Treball i Seguretat Social de Barcelona, a instàncies de l’exsoci del club Enric Meca i fonamentada en el cas de la monitora Rosa Domínguez (vegeu peça de la pàgina 7), ha deixat al descobert el que tothom sospitava des de feia molts anys a l’entorn del club i ningú no s’atrevia a denunciar: el frau comès en el pagament de les nòmines d’una bona part de la plantilla de treballadors des del gener del 2008 fins a l’actualitat. La Junta Directiva del CN Barcelona ha reconegut el deute amb la Seguretat Social i va abonar el passat 9 de novembre més de 40.000 euros per posar-se al corrent i evitar la multa, ja que la sentència de Treball reconeix que aquesta quantitat «no figurava en les nòmines dels treballadors i que, per tant, no han estat cotitzades a la Seguretat Social». És a dir, més del 50% de la plantilla de treballadors del club cobrava el seu sou per transferència bancària; però, després, l’import no coincidia amb el full oficial de la nòmina, que sempre reflectia un import inferior, ja que se’n pagava una part, sobretot les hores extra dels monitors, en diner negre. I això només entre el gener de l’any 2008 i l’actualitat. La Inspecció de Treball de Barcelona, una vegada la Junta Directiva del club ha presentat els TC1 i TC2 degudament segellats i s’ha ingressat el deute, espera noves denúncies de treballadors afectats que li permeti investigar els anys 2005, 2006 i 2007.

veure notícia completa