dimecres, 23 de setembre del 2009

TMB amplia tres línies de bus fins al polèmic Vela

El tram final del passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta, compta des d’avui amb tres noves parades de bus. Les línies 17, 39 i 64, que fins ahir acabaven el seu recorregut en sentit descendent a la plaça del Mar, prolonguen el seu recorregut uns 200 metres avinguda avall fins al nou espai urbanitzat davant del mar i estrenen principi i final d’itinerari davant de l’Hotel W, conegut popularment com a Vela per la seva particular –i polèmica– silueta.
«Ens sembla perfecte que ampliïn aquestes línies fins a la nova bocana, però que atenguin també les peticions dels veïns, que fa tres anys que reclamem un bus per anar al CAP», lamentava ahir Emilia Llorca, presidenta de l’Associació de Veïns L’Òstia de la Barceloneta, un cop va conèixer la notícia de la prolongació. Aquest grup de veïns demana precisament que alguna de les línies que baixa pel passeig de Joan de Borbó fins al carrer d’Almirall Cervera i allà gira cap al passeig Marítim (els busos 57, 157, 45, 36 i 59) baixi fins al final i torni a pujar pel mateix lloc, per acostar els veïns fins a l’Hospital del Mar.
«Esperem que l’administració reflexioni. No és just que els interessos privats siguin satisfets de manera immediata mentre que les peticions veïnals siguin ignorades d’aquesta forma», afegia Llorca, que rematava el seu discurs amb un «que mirin més pel veí i menys pels empresaris turístics», màxima amb la qual coincideix Àngels Simarro, presidenta de l’Associació de Veïns de la Barceloneta. Simarro no veu cap inconvenient que es dugui a terme aquesta ampliació, però al mateix temps recorda que «no s’han d’oblidar molts altres problemes de mobilitat que té el barri».
Segons TMB, el fet de prolongar les línies de bus fins a l’Hotel W no es deu en cap cas a satisfer interessos turístics sinó a buscar «un emplaçament millor» per a les terminals. «A causa de les obres, el final d’aquestes línies estava desordenat. La urbanització del nou tram permet modernitzar les terminals. Les noves parades milloren la línia i la comoditat tant dels conductors com dels usuaris», van apuntar ahir fonts de TMB.

ZONA DE TREBALL / Les mateixes fonts argumenten així mateix que quan l’Hotel W entri en funcionament el mes d’octubre vinent, els seus treballadors «bé hi hauran d’arribar, i agrairan poder-ho fer en transport públic».
Aquests arguments de TMB satisfan els veïns, que insisteixen que no veuen cap problema en la creació de noves parades i que únicament lluiten pels interessos dels habitants del barri. En aquesta línia, i coincidint amb la imminent obertura de l’allotjament dissenyat per Ricardo Bofill i amb la festa major de la ciutat, un grup de veïns ha organitzat per a aquest diumenge al migdia una nova acció contra una instal·lació que, manifesten, els ha «robat l’horitzó».

Publicaa per Helena López a el diari El Periódico