divendres, 27 de febrer del 2009

Veïns de Ciutat Vella denuncien la "devastació" dels seus barris

L'increment del preu dels pisos durant els últims anys, la marxa de veïns amb rendes més baixes, molts d'ells joves, l'especialització d'algunes zones en activitats d'oci, cosa que comporta molèsties nocturnes, i la concentració de turisme. Són alguns dels problemes que entitats de Ciutat Vella denuncien que estan "devastant" els seus barris i davant els quals, consideren, el districte no ha prioritzat els residents. Per això, ahir, durant la presentació en societat de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, la plataforma va anunciar que prepara accions contra diversos plans, com ara la construcció d'un hotel al costat del Palau de la Música, i va enumerar una sèrie de peticions al districte que consideren clau per als pròxims anys.
I entre aquestes peticions, van requerir el compromís de prohibir l'execució de desnonaments per motius econòmics i incrementar les ajudes socials al lloguer, l'elaboració d'un cens públic de vivendes buides de Ciutat Vella, la derogació de l'ordenança de civisme i l'augment de recursos per a mesures socials, com beques de menjadors o suport domiciliari a la gent gran.
Així mateix, els integrants d'aquesta xarxa ciutadana, participada per entitats com l'associació de veïns de Ciutat Vella, del Gòtic, del Casc Antic i de l'Òstia (Barceloneta), el Taller contra la Violència i la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), van exigir en la jornada que es va celebrar a la Universitat de Barcelona que el districte no concedeixi llicències per a nous hotels, apartaments turístics ni pisos, així com que revisi les ja existents i retiri les activitats que causen molèsties. També van sol.licitar l'anul.lació dels permisos dels vehicles turístics que consideren "invasius", com els go-cars i els tricicles.
La plataforma, que va presentar la web, va recordar que es va crear l'11 d'octubre passat per "capgirar la situació actual i posar en l'agenda política les prioritats que considerem clau", i per això no estarà inactiva. De fet, van anunciar que preparen mobilitzacions contra projectes d'aquesta zona.

Publicat en el Periódico

1 comentari:

Anònim ha dit...

Somos las comunidades de vecinos las que más pueden hacer en contra de esta practica.No solo denunciando a los propietarios si no haciendo la vida imposible a los turistas ruidosos,que se sientan vigilados,se iran y si no vendra la guardia urbana debido al altercado con el vecino y se iran igual:Seños alcalde cierre los pisios turisticos o se los cerraremos nosotros y votaremos a otro.