diumenge, 2 de novembre del 2008

Els nous plans per millorar la Barceloneta aparquen les divisions entre entitats

Feia anys que a la Barceloneta no es produïa aquesta situació: tothom a favor dels plans de l'Ajuntament en el barri. La redefinició dels projectes previstos en aquest territori, sota el paraigua del pla de barris, ha assolit el suport dels agents cívics i econòmics del barri mariner, que coincideixen a dir que els agrada.

La presidenta de l'associació de veïns de la Barceloneta, Àngels Simarro, comenta: «Hem aconseguit allò pel que sempre hem lluitat», i assegura que «l'Ajuntament ha anat complint els compromisos als quals ha arribat amb aquesta». I diu que «ara ve el treball dur: recuperar el veïnatge, anar recollint els problemes de cadascú». Pel que fa a la proposta de situar l'oficina del pla de barris al carrer Ginebra i no al passeig Joan de Borbó, Simarro hi està a favor: «De fet, el compromís era que es faria habitatge social al passeig Joan de Borbó, i com que s'ha accelerat ja està bé que traslladin les oficines al solar del carrer Ginebra.»

L'altra associació de veïns, la de l'Òstia, l'entitat contrària fins fa poc als plans de l'Ajuntament per a la Barceloneta, també ha decidit col·laborar plenament amb el que ara es proposa. La presidenta d'aquesta associació, Emília Llorca, diu que confia en la regidora Itziar González i en el seu equip, i està satisfeta que el pla hagi optat per la protecció del barri com a nucli històric perquè això significa «conservar els carrers com a llocs de trobada i de reunió». Llorca diu que el contenciós que la seva associació i la plataforma de la Barceloneta promou contra el pla urbanístic es podria retirar si el document definitiu que presenti el districte a final d'any confirma el que dimecres els van explicar.

En el sector comercial i empresarial també es veu amb optimisme el pla de la Barceloneta. Pietro Ferrari, president de l'Agrupació de Comercials i Industrials de la Barceloneta, assegura que serà bo per al sector declarar barri històric i patrimonial la Barceloneta perquè això animarà la gent que ara declina endinsar-se pels carrers del barri a fer-ho. «No sabem per quin motiu hi ha un respecte ara a entrar dins del barri», comenta Ferrari, «però esperem que això canviarà». Aquesta entitat està disposada a defensar un conjunt de propostes, en les quals està treballant, per millorar l'activitat comercial i econòmica del barri.

Rosa Díaz, El Punt

1 comentari:

Anònim ha dit...

Siento discrepar con la presidenta de la asociación de vecinos, pero el plan que se llevará a cabo NO era al que habían dado apoyo desde un principio. Sólo quería recordar que el plan inicial era aquél que contemplaba la mayoría del 50% + 1 para tomar las decisiones, y que no daba ni voz ni voto a las personas que estaban de alquiler. Y la asociación siempre ha apoyado a este primer borrador. Por otra parte, que no nos lleven a engaños, lo que se tiene que hacer es anular el plan porque está mal construido desde la base. Con pequeñas -aunque importantes- modificaciones no se arreglarán los grandes temas pendientes todavía en el barrio.