divendres, 7 de novembre del 2008

Dissabte a La Barceloneta

Com sabeu, des de fa més de dos anys, la avv l'òstia i la plataforma d'afectats en defensa de La Barceloneta, juntament amb veïns i veïnes del barri lluitem per a anul·lar el “pla dels ascensors”.

El pla va ser aprovat per tots els partits polítics en febreor de 2007 i des d'abans de la seva aprovació gran part del barri ja ho rebutjava.

Les exigències dels veïns eren i són:

1.L'anul·lació del pla i l'impuls d'un procés de participació real i des de baix per a fer un pla que inclogui les necessitats que té el barri (d'habitatge, assistència, escoles bresol...).

2.La protecció del barri com patrimoni històric. La Barceloneta és un barri patrimonial, però no només els seus edificis, sinó també els costums de la gent que ara vivim en ell.

3.Que les intervencions que es facin, com posar l'ascensor, contin sempre amb l'acord del 100% dels veïns. Que el pla sigui completament voluntari.

4.Ni amb aquest, ni amb cap altre pla pot existir la possibilitat que hagi veïns que hagin de marxar-se del barri quan no vulguin fer-lo.

Després de dos anys de lluita, treball, reunions, i molt suport per part de col·lectius, persones i entitats de fora del barri -de vosaltres-, l'ajuntament i el districte va anunciar la setmana passada dues mesures importants:

a) la protecció del quart de casa. No s'eliminarà cap quart de casa per a instal·lar un ascensor.

b) Tots els veïns haurien d'estar d'acord si es vol posar un ascensor.

Aquest anunci ha estat ben rebut, i interpretat com una petita victòria dintre de la lluita contra l'especulació i la elitització de La Barceloneta. És un reconeixement que el “pla” està malament fet i no té sentit. I una demostració que quan ens ajuntem per a defensar els nostres drets, els nostres barris i reclamar barris més justs, de vegades podem aconseguir petits assoliments enfront de la maquinària de l'Ajuntament.

Però... les mesures són insuficients, encara que obren la porta a petites millores. El “pla” contínua vigent, està aprovat, i dintre d'un temps, quan les immobiliàries s'hagin recuperat de la crisi, podria aplicar-se. És necessari que s'anul·li.

A més, monstres com l'Hotel Vela empenyeran al barri cap a un encariment del nivell de vida, de la cistella de la compra; i expulsaran a poc a poc de La Barceloneta a aquells que no puguin pagar-se el luxe de viure davant del mar.

No obstant això, creiem que en la lluita sempre ha d'haver moments per a trobar-se i celebrar les petites victòries que s'aconsegueixen, per això:

Aquest dissabte, a les 11 en la plaça de la Repla us convidem a tots aquells que ens heu donat suport, que heu col·laborat, aportat, animat... a una bunyolada popular per a felicitar-nos, perquè és una victòria de tots, i continuar amb més idees i més forces a partir de la setmana que ve.

Cap veí fora del barri!

PADB, Avv l'òstia

1 comentari:

Anònim ha dit...

contencioo, contencioso
donde stas?
donde debo de pagar?
donde debo entregar el dinero que he robado a mis vecinos?