divendres, 5 de setembre del 2008

La indigència en el barri de La Barceloneta

Aquí teniu l'article i el vídeo que va publicar, ahir dijous, el diari el Periódico sobre l'augment de la indigència en el barri de La Barceloneta

Una onada d'indigents i nòmades dispara l'alarma de la Barceloneta

Juntament amb el desembarcament turístic que cada any es produeix a la Barceloneta quan arriba la calor, una altra allau més silenciosa s'instal.la al barri. Són indigents i rodamons, del país i estrangers, que es traslladen els mesos d'estiu a la platja atrets pel bon temps i la gran quantitat de visitants, que moltes vegades els regalen monedes, i altres, descuiden les seves bosses. Els veïns es queixen d'un augment d'orins, escombraries i matalassos que carreguen els indigents i els turistes marginals, vagabunds, la gran majoria del nord d'Europa, que busquen tabac i alcohol barat.
"La situació sempre empitjora a l'estiu, però aquest any s'ha notat un gran increment d'indigents i persones amb problemes d'alcohol i drogues que causen conflictes", diu la presidenta de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Àngels Simarro. La situació, de la qual aquest diari ja va alertar el 2007, inclou persones que s'injecten heroïna.

Llegir article i veure vídeo