dimecres, 10 de setembre del 2008

"Ens estem venent el barri als turistes"


" Tot i que fa uns anys va perdre la seva casa al barri, hi segueix fent vida. Com si es tractés d'un treball estàndard, passa les hores reglamentàries als carrers de la Barceloneta abans d'enfilar cap a la seva nova casa, al Raval. "M'han desterrat", assegura des que va perdre el quart de casa en què vivien la seva família, com a mariners, des que l'any 1944 van arribar de Cadis.

"Això, fa uns anys era com un poble: trèiem les taules al carrer, vivíem amb les portes obertes, tothom se saludava i coneixia... Ara el barri s'ha venut al turisme, sempre hi ha soroll i les cases es venen a preus altíssims a gent de fora. Ha fet un gir de 180 graus", lamenta. La seva Barceloneta, la que recorda de quan era un nen, vivia immensa en l'estraperlo de postguerra. "Fèiem de tot per sobreviure", recorda. En aquella època, la seva obsessió era pagar-se l'entrada al cinema Marina i, per aconseguir-ho, explica que feien espectacles per a turistes: "Els ensenyàvem el cul des del mar, perquè ens llancessin alguna moneda. S'hi valia tot!".

Llegir article sencer

1 comentari:

Anònim ha dit...

A ver si se enteran todos los putos paletos especuladores que dicen que el motor de la economía es la construcción y el turismo, han llenado la costa de cemento y encuentran normal que se construyan más viviendas al año en España que en Alemania con aprox. la mitad de población. Por mí, ya pueden dejar de venir esos turistas, y también que dejen de comprar casas. Que se hunda todo ya.