diumenge, 7 de setembre del 2008

Els empresaris de la Barceloneta volen muntar patrulles contra els nòmades urbans

Aquí teniu de nou un altre article sobre l'augment de la indigència en el barri de La Barceloneta, publicat en el diari el Punt on l'associació de comerciants i industrials amenaça de crear patrulles ciutadanes

Aquest estiu la Barceloneta és la zona triada per grups de nòmades urbans per fer-hi vida. I no només a la platja, com havia passat altres anys, sinó també en espais interiors del barri. Alguns veïns a títol personal, l'associació de comerciants i industrials, i l'associació de veïns de la Barceloneta han expressat la seva preocupació perquè asseguren que amb l'allau de grups d'indigents i nòmades urbans hi ha augmentat la inseguretat. Els comerciants han anunciat que, si no se soluciona el problema, començaran a organitzar patrulles veïnals per vigilar el comportament d'aquests grups. També estudien la contractació de seguretat privada per vigilar terrasses, comerços i fins i tot el mercat municipal. Diuen que els robatoris han arribat fins i tot a l'interior de les cases.


Llegir article

2 comentaris:

Anònim ha dit...

EDITORIAL DE EL PUNT

Una mesura inapropiada



L'Associació d'Industrials i Comerciants de la Barceloneta ha amenaçat d'organitzar patrulles ciutadanes per vigilar el comportament dels grups de nòmades urbans que aquest estiu han proliferat al barri. Els comerciants i l'associació de veïns s'han queixat amargament de les situacions que s'han viscut i han afirmat que hi ha hagut un augment del nombre de robatoris i que aquests han depassat la via pública per arribar a les cases. A més, els comerciants estudien contractar seguretat privada per a les terrasses dels bars. La situació no és gens agradable i els veïns tenen tot el dret a reclamar solucions a uns fets que es repeteixen cada estiu, però les patrulles ciutadanes no són la solució. Cal exigir a l'administració que solucioni els problemes per la via dels serveis socials, quan les situacions tinguin a veure amb la marginalitat vinculada a la pobresa, i per la policial pel que fa a la seguretat. I aquesta no és feina dels veïns.

Anònim ha dit...

Les propostes que fan l'associació de comerciants, no nomes son inapropiades, això es feixisme senyors i senyores comerciants. Igual que Berlusconi ha instaurat a quasi tota italia les rondes, grups de "bons ciutadans" que patrullen els carrers vigilant per les bones formes. aquests grups ja van amb uniforme en algunes ciutats, samarreta i gorra d'un determinat color. de moment eviten posar-se la CAMISA NEGRA, i s'han donat ja, masses casos en que han increpat o agredit a ciutadans per el seu aspecte físic, la estètica o la llargària del cabell. L'administració ha d'aprendre la lliçó d'una vegada, i aplicar mesures socials, quan en democràcia no s'apliquen les lleis ni es promociona amb mesures socials les persones i col·lectius mes desfavorits, la dreta es treu la mascara i amb el discurs de llei i ordre pressiona per aplicar mesures totalitàries. Aquests "bons ciutadans" es podrien fixar també en els grups de persones que surten dels seus comerços de nit fent soroll, cridant i cantant sense cap respecte als veïns i veïnes, o els cotxes discoteca que et desperten de matinada. i amb aquests casos també reclamo mesures socials i educatives i no repressives. No es suficient dir que no se es feixista, a més cal no semblar-se. FEIXISME MAI MES.