dissabte, 16 d’agost del 2008

Vistes de la Barceloneta


Han començat a col.locar els primers panells de vidre reflectant de la façana de l'espectacular hotel Vela dissenyat per Ricard Bofill, en construcció a la nova bocana del port de Barcelona com a símbol estrident de tantes coses. Per exemple, de l'aplicació atzarosa de la llei de costes, la qual va obligar a enderrocar tots els xiringuitos de la Barceloneta que es trobaven a la mateixa distància del mar que aquest flamant hotel. La jurisdicció particular de l'Autoritat Portuària sobre el terreny ho ha permès (amb una cessió administrativa de 35 anys), com també la llicència municipal d'obres a canvi que els promotors urbanitzin l'entorn de l'antiga escullera.
L'edifici més arran de mar de la ciutat (a 20 metres de l'aigua) tindrà 26 plantes, 473 habitacions, 38.5000 m d'oficines, 1.500 m de zona comercial i 300 places d'aparcament, la qual cosa representarà una nova càrrega per als accessos de la Barceloneta. Nombroses modificacions legals durant set anys de tràmits han obligat a reduir els 160 metres d'alçada prevista a 88, però tot i així l'impacte visual a la línia costanera de la ciutat serà d'una escala fora de proporcions. La inauguració està prevista el 2010.

Llegir article

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ya me gustaría que el ayuntamiento se hubiera puesto las pilas para derribar a este bloque de cristal. Una leche van a derribarlo. Eso es imposible.

Los gobiernos se cagan con los bancos, que son los que los quitan y los ponen, y los que a fin de cuentas financian, y ponen y quitan esos engendros.

Miren si no el Algarrobico en Almería...¿lo derribarán?...me juego dinero a que no tienen lo que hay que tener para hacerlo.

Ah! y si los derriban, pedazo de indemnización a los promotores...a costa del erario público, obviamente.

No es PP, no es PSOE, es que en este país la mitad de nosotros estamos dedicados en exclusiva a engañar a la otra mitad...así nos va.