divendres, 21 de desembre de 2007

Els especuladors continuen guanyant la guerra del Poblenou


Enderroquen el nostre pasat per a hipotecar-nos el futur Aquest matí, a primera hora, s'ha consumat el major atemtat contra el patrimoni històric que Catalunya ha patit per part del seu "propi" govern, en els últims 30 anys d'autoanomenada democràcia. Les naus industrials del comjunt de can Ricart (fins fa poc, peça única en tot Europa) que, estaven en terrenys públics i l'ajuntament de Barcelona volia enderrocar, ja estan en terra, literalment JA SON HISTÒRIA!.

Ara ja no hi ha d'haver cap problema per a que la conselleria de cultura declari B.C.I.N. (be cultural d'interès nacional) el que en resta.Llàstima que arribarà AMB MÉS DE DOS ANYS D'ENDARRERIMENT , però ja se sap, tenen tanta feina inaugurant fires per Franfurt que les coses tan poc importants com defensar el patrimoni industrial les deixen per a una altre estona.


Potser la visió de l'irreversible de la destrucció, faci reflexionar a tots aquells membres de la plataforma salvem can Ricart que, fins ara, han impedit l'evident dret dels accionistes de la companyia ciutadana ( ENTRE TOTS varem recollir més d'un miler d'adreces electròniques actualment "desaparegudes") a conèixer els enllaços en inernet als vídeos que des de l'AAVV de can Ricart s'estan gravant per a exigir responsabilitats als polítics que ens malgovernen.

Per a veure fotos d'abans de l'enderroc

I si vols veure alguns vídeos:

El vídeo de la 1ª inspecció

El vídeo de la 2ª inspecció veïnal de can Ricart

El de la 3ª inspecció

També és interessant veure el vídeo de la xerrada del Manuel Delgado en can Ricart

L'opinió dels treballadors foragitats

I no et perdis l'opinió dels artistes

ni els inicis dels enderrocs


Mira també el article del diari El Punt

1 comentari:

astronauta rimador ha dit...

Devaluar, derribar, modernizar y especular. Ésa es la teoría de estos tiempos. Y luego vendrá el ayuntamiento con los cuatro metros que haya salvado y los enseñará orgullosos diciendo que los salvó del desastre. De lo que realmente está orgulloso es de haber hecho el edificio de agbar y los hoteles y oficinas gigantescas que están inundando esa zona. Además, como la arquitectura de hoy es tan original y diversa... No al 22@, a la expo de Zaragoza y a todo megaproyecto con fines especulativos.