dijous, 7 d’abril de 2011

Reforma del Moll dels Pescadors i Nova Bocana

Via lliure a la reforma integral del Moll dels Pescadors i la nova bocana

Rosor Foret / Àngels Molina

L'Ajuntament ha donat via lliure a la reforma integral de la zona portuària. Amb aquesta intervenció, Barcelona guanyarà un nou espai públic al Moll dels Pescadors i els ciutadans tindran accés a l'emblemàtica torre del Rellotge. Alguns aspectes de la reforma, com la de la Nova Bocana, han aixecat les queixes dels veïns.


Dijous 07.04.2011
Via lliure a la reforma integral del Moll dels Pescadors i la nova bocana

L'Ajuntament ha donat via lliure a la reforma integral de la zona portuària. Amb aquesta intervenció, Barcelona guanyarà un nou espai públic al Moll dels Pescadors i els ciutadans tindran accés a l'emblemàtica torre del Rellotge. Alguns aspectes de la reforma, com la de la Nova Bocana, han aixecat les queixes dels veïns.El projecte de millora urbana del moll de Pescadors es durà a terme en diverses etapes per mantenir-hi l'activitat habitual. D'una banda, es construirà un nou edifici per a la llotja i la fàbrica de gel, que també albergarà un restaurant. D'altra banda, al llarg del moll de Pescadors es farà un passeig que permetrà accedir a la torre del Rellotge. Una novetat per als visitants és que podran pujar a la torre per observar l'activitat pesquera i gaudir de la vista panoràmica de la zona.

JOSÉ MANUEL JUÁREZ, patró major de la Confraria de Pescadors de Barcelona
"Nosotros siempre hemos estado de espalda a la ciudad, estamos mirando el mar y cómo traen el pescado, pero nunca nos hemos preocupado de que el ciudadano tenga contacto directo con nosotros y nosotros nos habíamos acomodado a esta forma de ser. Yo creo que, desde el 92 para acá, Barcelona ha pegado un cambio radical y tenemos que ser una parte más de la ciudad, con todas las consecuencias."

De les actuacions de tot el projecte, la de la nova bocana és la que genera més polèmica.

GALA PIN, AV Òstia
"En tant que és l'entorn del barri, sí que s'hauria d'haver comptat amb l'opinió dels veïns i el perill que hi veiem és per al comerç perquè, si tu vas tenint com grans superfícies tipus Desigual o vas tenint com grans marques, això afecta el comerç local, a l'economia local."

Els veïns reclamen que mai no s'hi hagin plantejat equipaments per al barri i temen que, amb aquesta intervenció urbanística, augmenti el nombre de pisos turístics i el trànsit a la zona.

MANEL MOSCAT, AV Barceloneta
"Imagina't el passeig de Joan de Borbó, que cada vegada és més estret, cada vegada vénen més cotxes, el Vela, ara això dels pescadors. Cada vegada es col·lapsa molt més el nostre barri."

Malgrat que el projecte ja té el vistiplau de l'Ajuntament, els veïns i afectats poden presentar-hi al·legacions, perquè la Generalitat encara no l'ha aprovat. Es preveu que les obres durin quatre

Per veure el vídeo a BTV: clica aquí

Per descarregar-te la Modificació de la Nova Bocana

Per descarregar-te la Reforma del Moll dels Pescadors

L'oposició a Europapress