dimecres, 27 d’octubre del 2010

Comunicat de l'Avv l'òstia i la Plataforma en Defensa de La Barceloneta

Comunicat de l'Avv l'òstia i la plataforma en Defensa de La Barceloneta davant la detenció de Marina Sagastizabel, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona i veïna del barri

La passada matinada del divendres 22, a les 3.00 del matí, agents del CNP entraven en un edifici del barri per detenir, o més aviat segrestar la Marina Sagastizabel, una jove de 21 anys veïna del barri des de que arribà a Barcelona aquest any. El motiu al·legat era el de pertinença a l'organització juvenil basca SEGI, il·legalitzada per la justícia espanyola.

El barri ha estat vigilat durant dies per agents de la CNP per aplicar una llei, la Llei Antiterrorista, la qual ha estat denunciada per múltiples organismes internacionals per la seva vulneració de drets fonamentals i ciutadans, i la manca de garanties jurídiques que suposa pels detinguts, dels quals, quan s'aplica, cap jutge ha dit encara que siguin culpables. L’últim informe del relator de Nacions Unides contra la tortura denunciava les aberracions que es produeixen sota l'empar d'aquesta llei per part dels cosos de seguretat.

La Barceloneta és per qui la respecta, i respectar-la no pot voler dir mai violar drets fonamentals. Els veïns del barri de La Barceloneta, com a tot arreu, hem de poder comptar amb unes garanties jurídiques que garanteixin els nostres drets fonamentals, tal i com ha de ser en un sistema democràtic.

Ni a La Barceloneta ni enlloc l'aplicació de lleis que violin drets fonamentals i ciutadans.
És per això que aquestes entitats demanem:

- La immediata posada a disposició judicial de la veïna detinguda.
- L’aixecament del règim d’incomunicació amb els drets a l’advocat de confiança o de contacte amb els seus familiars.
- La derogació de la llei antiterrorista, ateses les denúncies fetes per organismes internacionals

Plataforma d'Afectats en Defensa de La Barceloneta i Avv l'Òstia | NIF: G-64635345, G-63826792
pdefensabarceloneta@yahoo.es avlostia@hotmail.com