L'enderrocament de la masia de Can Pujades el 5 de maig passat, el tancament del mercat municipal i l'actitud de l'alcalde Jordi Hereu, que va deixar plantats els veïns, han estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència de Vallvidrera, que ha formalitzat el seu trencament amb el districte de Sarrià - Sant Gervasi. La gestora de l'Associació de Veïns ha decidit no participar en cap més comissió municipal i abandonar les comissions en què ja estaven representats.
En una carta molt dura que han enviat a l'alcalde, i que Hereu no ha contestat fins ara, demanen explicacions sobre aquests "fets lamentables" . En l'escrit, l'Associació de Veïns qualifica l'equip de govern del districte de "barroer, groller i antidemocràtic".
El 5 de maig es va enderrocar Can Pujades, una masia que Vallvidrera volia preservar com a part del "patrimoni sentimental i cultural". Feia un any que havien iniciat negociacions amb el districte i havien fet propostes per reutilitzar la casa. Però del maig del 2008 al febrer del 2009 no van tenir cap resposta. El 9 de febrer van saber que s'estava estudiant la possibilitat d'enderrocar-la. A partir d'aquell moment, van iniciar un tour de force per evitar-ho i van trucar a totes les portes. El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, els va donar hora de visita al cap de tres mesos, pel juny. Aleshores, els veïns no sabien que al juny, la masia seria a terra.
El 29 d'abril, en el plenari del districte, es demana la conservació de l'edifici. Sis dies després, l'Ajuntament l'enderroca. El dia següent, l'alcalde Hereu tenia programada una visita a la casa del pantà de Vallvidrera. Però per evitar que els veïns xiulessin l'alcalde, el districte "de forma hipòcrita i despectiva" -acusen en la carta- els convoca a l'altra punta del barri i en una altra hora. "Ha estat un abús d'autoritat i un veritable menyspreu envers els veïns i, sobretot, un atemptat a la nostra memòria històrica com a poble agregat que vol mantenir els seus signes identitaris".
La regidora del districte, Sara Jaurrieta, defensa l'enderroc afirmant que la masia no tenia cap valor ni es podia utilitzar per al que proposaven els veïns que protestaven, a qui qualifica de "grup petit". Apunta que potser serà possible que en l'espai de la finca "s'hi organitzin uns horts urbans". I parla d'elaborar un catàleg de masies, ara que ja no en queda cap en actiu.
Publicat en el diari AVUI
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada