dimecres, 2 de desembre del 2009

Comunicat de premsa de l'Espai Social Magdalenes

Arran de la notícia apareguda avui dimarts 1 de desembre al diari El Punt, on s'anuncia la suspensió de la llicència hotelera irregularment concedida a Hotels Catalònia i l'aposta per la continuïtat del projecte que representem a Ciutat Vella, des de l'Espai Social Magdalenes volem manifestar:

Felicitem la decisió del Districte de Ciutat Vella de retirar la llicència hotelera a Hotels Catalònia. Recordem que aquesta fet no hagués estat possible sense l'any i mig de negociacions que des de l'Espai Social Magdalenes hem portat a terme amb l'equip de govern del Districte i l'ampli recolzament veïnal que ha obtingut la nostra demanda.

Confiem que la nostra victòria no sigui un fet aïllat, sinó un indicador d'un gir real en la política hotelera del Districte que considerem hauria de continuar amb l'anulació definitiva del controvertit projecte d'hotel del Palau de la Música, igualment rebutjat per a la majoria d'entitats de Ciutat Vella i actualment temporalment aturat arran del cas Millet-Montull.

Considerem que la proposta de reallotjament de Districte de Ciutat Vella implica un primer gest de reconeixement de la realitat política i social que significa de l'Espai Social Magdalenes. Tanmateix rebutgem un reallotjament en un hotel d'entitats entès com a contenidor d'experiències, sinó que considerem necessari desenvolupar un procés participatiu entre les diferents entitats del Barri Gòtic a fi de determinar quines són les necessitats i negociar amb Districte quins serien els locals disponibles.

Per qui encara no ens conegueu, us informem que l'Espai Social Magdalenes és un projecte social i polític arrelat al teixit veïnal i comunitari de Ciutat Vella que participa activament en la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, espai de coordinació de les associacions de veïns del districte, amb l'objectiu d'impulsar un model de barri i ciutat inclusiu, participatiu i democràtic.

Finalment, us informem que avui al Ple de Districte de Ciutat Vella es debatrà una proposició d'ERC, que compte amb el recolzament de la comissió de govern, on s'insta al Districte a fer efectiva l'anulació de la llicència i el compromís per la continuïtat de l’Espai Social Magdalenes al territori.

Allà hi seran representants de la nostra entitat per qualsevol aclariment necessari.


Espai Social Magdalenes,

Barcelona, 1 de desembre de 2009