dissabte, 22 de setembre del 2007

Festes de la Barceloneta 2007
















Els carrers estan fent els últims preparatius, a tot córrer, per a la inauguració d'avui de les Festes de la Barceloneta

El carrer Sevilla fa a les 10.30 hores el Pregó de la Festa Major a càrrec de Manel Galera i després ball amb l'orquestra ”PRESA NOTA



El carrer Pescadors fa també el Pregó a les 10.30 hores i després a les 11.00 hores ball amb l'orquestra “ODISSEA”

Desprestigio y alarmismo



Con el titulo de Calles malditas la revista Interviú del 28 de agosto del 2007 publica un reportaje según ellos “de los guetos más peligrosos de España, donde anida el delito, la droga y la marginación”

Entre las zonas que según ellos no son “recomendables por la inseguridad y miseria que sufren” aparece La Barceloneta de la que dicen:

La playa está arreglada, pero detrás de la fachada de restaurantes y bares hay otra realidad en La Barceloneta. Lo cuenta Ángeles Simarro, presidenta de la asociación de vecinos de La Barceloneta: “El barrio está en precario. Sólo se arregló el Paseo Marítimo y el mercado, lo que está más a la vista del turismo. Hay inseguridad porque hace seis años se llevaron la comisaría”.

VERGONZOSO

divendres, 21 de setembre del 2007

Hipocresía municipal




L'Ajuntament de Barcelona ens ha aprovat un pla urbanístic (el Pla dels Ascensors) motivant-lo en la necessitat urgent de solucionar la problemàtica de accessibilitat de molts veïns i veïnes del barri d’edat avançada i mobilitat reduïda, persones que viuen en pisos sense ascensor
Davant aquesta problemàtica que necessita una solució urgent, la Plataforma en Defensa de la Barceloneta i la AA.VV de l’Òstia van reclama que l’edifici del Passeig Joan de Borbó un edifici públic , amb ascensors i amb habitatges buits, actualment propietat de l’Obra Social de la Marina i per tant del Ministeri de Treball es dediqui de forma immediata a habitatge social per a les persones amb problemes de mobilitat

L’edifici a dia d’avui contínua amb habitatges buits i els problemes de accessibilitat de molts veïns i veïnes sense solucionar

Solidaritat veïnal


Sorollosa concentració davant la seu del Districte

Una vintena de persones van protestar durant gairebé 1 hora contra el desallotjament de les famílies resistents al Bon Pastor.
El passat dilluns 17 de setembre expirava la 'treva' que l'Administració havia concedit a les famílies de les Cases Barates del Bon Pastor. La treva era un termini de 15 dies en què l'Administració es comprometia a no desallotjar les famílies resistents de casa seva; a canvi, la gent del Bon Pastor es comprometia a no sortir a la premsa.
La gent del Bon Pastor va complir, però com que temen que és una maniobra més del Patronat Municipal de l'Habitatge i l'Institut Municipal d'Urbanisme per silenciar el desallotjament (que les famílies veuen cada cop més imminent), el mateix dimarts, un dia després del final de la 'treva', ja van convocar una concentració a la Plaça Orfila, davant la seu del Districte, aprofitant la celebració del Ple del Districte.
Cap a les 19h començaven a arribar els primers avis i àvies del Bon Pastor, resistents o solidaris/es, que esperaven als més joves, carregats amb taula, plafó explicatiu i papers informatius. Com que de política se'n fa més fora dels edificis, n'hi va haver un que es pensava que per estar a l'oposició es podria ficar la gent a la butxaca. Era el regidor de CiU, que mentre no arribava l'hora d'entrar, va estar parlant amb els avis i àvies. Cara amable, cordial, posat elegant i fins i tot una actitud que semblava estar amb ells. Tot això va canviar, quan una veïna va oblidar el to pausat i els modals polítics, i amb tota la ràbia i raó que produeix una situació com la que estan vivint, li va etzibar una descàrrega d'arguments a la que el regidor només va poder respondre amb el silenci, cara d'inseguretat, coll amagat entre les espatlles i marxar cap al Districte.
A mesura que passaven els minuts anava arribant gent, així com energúmens no desitjats. Fins a tres cotxes i una furgoneta de la Guàrdia Urbana van custodiar la Plaça Orfila, efectius als que, més tard, s'hi va sumar una furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra, que va aparcar al C/Pont, al costat de l'Església.
Passats 2/4 de 8 del vespre va començar la protesta: xiulets, pancarta i cassolada davant de la seu del Districte, mentre polítics i gent del carrer anava entrant per al Ple. Els i les concentrades també proferien crits per denunciar la situació que estan vivint: "L'Ajuntament destrossa els barris", "Ayuntamiento, miento-miento-miento", i "Forradellas especulador" van ser els més repetits. La concentració pròpiament dita va aplegar una vintena de persones, però van ser moltes més les que van preguntar perquè es manifestava aquesta gent i que van decidir quedar-se una estona o bé agafar informació de la taula, així com firmar per donar suport.
La protesta va durar fins quasi 2/4 de 9 del vespre, quan ja feia estona que s'havien tancat les portes del Ple i fins i tot la càmera de BTV ja hi havia entrat, després d'haver gravat una mica la concentració. A dins, i perquè no sigui dit, alguns avis del Bon Pastor van intentar continuar la protesta per la tant estimada pels polítics 'via democràtica del diàleg i el consens', aquella que en el cas de les Cases Barates, com tants altres, és un monòleg estrident del poder sord contra les persones.

dijous, 20 de setembre del 2007

Barcelona, Ajuntament bloquejat

Amb aquest títol, el diari Avui en el seu editorial entre altres coses diu:
“L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, comença a constatar una realitat que l'amenaça des del dia que va constituir el govern municipal: el PSC i Iniciativa no tenen prou majoria per aprovar al ple les decisions que en requereixen."
“L'Ajuntament de Barcelona viu un bloqueig que pot afectar-ne greument la governabilitat. Si l'actual equip de govern vol resoldre aquesta situació, el canvi d'estil hauria de ser molt més contundent i sincer. Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu havien presidit fins ara el consistori menyspreant l'oposició i oferint un pacte de secundaris a la força als seus socis de govern. La primera cosa que ha de canviar en l'Ajuntament de Barcelona és aquesta enorme prepotència que ha provocat, entre altres fenòmens indesitjables, una falta de transparència crònica. Potser així alguna mena de pacte podria començar a ser posible."
El Periódico sobre els CONTACTES PER ASSEGURAR LA GOVERNABILITAT DE BARCELONA recull que: ERC està receptiva al pacte amb Hereu però "adverteix, malgrat tot, que acordar el PAM no serà fàcil"
El diari El Punt també recull que ERC de Barcelona es mostra disposada a negociar el PAM però diu al PSC que «no s'envalenteixi»

Festes de la Barceloneta 2007




La Comissió de Festes del Carrer Pescador nos ha informado que ayer miércoles día 19 por la madrugada tuvieron un incidente en la decoración de la calle, cuando; un camión que procedía de la lavandería de la Clínica Barceloneta quito la valla que cerraba la entrada a la calle y se llevo un buen trozo de la decoración (los pescaditos que cubren el cielo) al intentar pasar por ella.
Tras intentar conectar con los responsables del Ayuntamiento para pedir que se les proporcione de una vez la tarima (con lo cual se hubiera evitado el incidente), los responsables municipales les dijeron; de que hasta el día 22 no la pueden instalar, ya que pagan el alquiler diario de la tarima y eso lo encarece.
Esto les “sorprendió” y les "extrayó", porque los vecinos/as de la Comissió de Festes del Carrer Sevilla ya hace días que la tiene instalada.

Crítica a la política urbanista del Ayuntamiento de Barcelona


Aquí tenéis un artículo sobre Manuel Delgado, Doctor en Antropología Social por la Universidad de Barcelona, donde critica al Ayuntamiento de Barcelona y manifiesta cosas como estas:


"La actual política urbanística es aún más cruel que la del franquismo"


"la izquierda siempre ha hecho con el poder lo que la derecha jamás se ha atrevido a hacer, porque en el fondo se siente legitimada. Por eso es curioso contrastar el gobierno municipal actual con lo que habían sido los gobiernos municipales durante el franquismo. La actual política no es otra cosa que la continuación de la otra, pero radicalizada. Es más, aún más cruel".


“Cualquiera que haya vivido en Barcelona en los seis años recientes ha visto cómo, poco a poco pero sin descanso, los vecinos de los barrios céntricos y populares, aquellos de toda la vida, se han visto obligados a marchar de sus casas. Los mecanismos utilizados para hacer presión por parte de los grandes especuladores, que han considerado que era hora de limpiar la ciudad de pobres y sacar el jugo a los viejos pisos, van desde el famoso mobbing inmobiliario a la venta de los pisos con inquilinos y todo.”

Reivindiquem un dret fonamental, no almoines electoralistes


Les mesures aprovades avui pel govern en relació a l’habitatge només ens demostren una cosa: Avui més que mai hem de seguir amb les mobilitzacions per exigir que es faci efectiu el dret a l’habitatge.
No podem obviar que aquestes mesures s’adopten a pocs mesos de les eleccions estatals i que el seu propòsit, igual que el Pacte i la Llei d’habitatge a Catalunya, tenen un caràcter descaradament electoralista.
Tot i que la desgravació fiscal del lloguer és una mesura reivindicada històricament des de l’inicií del moviment, només la podem entendre com un primer pas cap a un conjunt de mesures estructurals que aplicades de manera íntegra facin de la vivenda un dret i no una mercaderia.
En canvi, en lloc de proposar mesures estructurals, el govern ha plantejat unes ajudes directes al lloguer que són inflacionistes, ja que acabaran repercutint sobre el preu ja desorbitat dels lloguers: si el parc de lloguers és reduït com ara ho és, els propietaris incorporaran les ajudes públiques als preus. La casa que avui ens lloguen per 1.000€, demà la llogaran per 1.200€: és així com el govern pensa garantir el dret a l’habitatge? Per què no es regulen els preus dels lloguers, tal i com fan altres països europeus?
I el que es pitjor, marginen a un sector majoritari de la població: què passa amb les persones majors de 30 anys? No tenim dret a accedir a una vivenda?.
Entenem que el dret a una vivenda és un dret universal, que no entén d’edats i que afecta al conjunt de la ciutadania.
No oblidem que en tot l’Estat hi ha més de tres mil·lions de vivendes buides, que no compleixen la seva funció social. Moltes d’aquestes, noves promocions que han quedat invendibles: Per què no s’obliga d’una vegada per totes que aquestes vivendes compleixin la funció social a la que obliga la Constitució?
Malauradament, ens veiem obligats a constatar, un cop més, que les institucions no tenen cap voluntat política per fer efectiu el dret a l’habitatge. Les mesures anunciades no només són màrqueting pre-electoral, sinó que amaguen la mateixa política de sempre: destinar diners públics per afavorir encara més a aquells que fins ara s’han enriquit especulant amb un dret fonamental. Ara que estem front el punxament de la bombolla immobiliària, impulsada des dels diferents governs en els darrers anys, i que la venda de pisos ja no és el gran negoci, treuen mesures per seguir assistint a la mafia immobiliària.
Les persones que seguim sense casa, les que seguim pagant lloguers abusius, les hipotecades que veiem com pugen els tipus d’interès mentres els bancs segueixen aumentant els seus beneficis, les que patim mobing per la pressió immobiliària en els centres històrics, les que no arribem a final de mes… sortirem amb més força que mai el proper 6 d’octubre al carrer per cridar que no ens prenen el pel: que amb aquestes polítiques, no tindrem una casa en la puta vida!

dimecres, 19 de setembre del 2007

Mandat Municipal 2008-2011


Pel que es veu la proposta del "Tu què faries?" presentat per la Regidora de Ciutat Vella Itziar González no és molt "original"




La campanya, sota l'eslògan "¿Tu què faries?", facilitarà als barcelonins que vulguin presentar al consistori les seves propostes o comentaris sobre el pla d'actuació municipal per al mandat 2008-2011.

El modelo Barcelona


Aquí tenéis un interesante artículo del arquitecto y catedrático de la Escuela Arquitectura de Barcelona (UPC) Josep M. Montaner, y que entre otras cosas dice:


"En este sentido, la presión del turismo se nota cada vez más en ciertos barrios y es motivo de descontento entre una ciudadanía que ve sus derechos relegados frente a la preponderancia de la industria y el negocio turístico. Que les digan a los habitantes de la Barceloneta si no es la presión del turismo y de la gentrificación la que ha conseguido cambiar el Plan General Metropolitano para transformar un barrio que quedaba al margen y que ahora está en primera línea del frente turístico. "


Más información sobre el llamado "Modelo Barcelona" por Horacio Capel catedrático de Geografía Humana de la Universidad de Barcelona

Solidaritat veïnal


Pla Caufec comencen les obres



El proper 6 d'octubre a les 17h tens una cita a Esplugues. Manifestació contra l'inici d'obres del pla Caufec-Porta BCN
Sembla ser que les maquines comencen a guanyar terreny a la zona nord del pla caufec-porta bcn. Per sota del motocròs ja es pot començar a veure alguna màquina - excavadora, camions portant terra per aplanar i obrir camins, tanques delimitant el perímetre d'obres, estan desbrossant tota aquesta part, han començat a tallar arbres i també es pot observar un volum important de currantes a certes hores del dia.
Ara ja no és aquell pla que han de fer d’aquí un temps, i que tot el món esta en contra, ara ja s’està fent, ja tallenarbres i cada planta, animal, lloc o paisatge que es carreguin, ja no estarem mai més a temps de salvar-l'ho.


Ens veiem al carrer. La lluita continua....
Petons a totes


dimarts, 18 de setembre del 2007

Festes de la Barceloneta 2007



Comissió de Festes del Carrer Pescadors



LA FESTA NO SERIA POSSIBLE, SENSE L’UNIÓ I EL TREBALL VOLUNTARI I ALTRUITA DE TOTS/ES AQUELLS VEÏNS I VEÏNES QUE APORTANT EL SEU ESFORÇ, COL·LABOREN AMB LA FESTA.


GRACÍES A TOTS/ES!!!


PERQUÈ HEU FET POSSIBLE AQUEST SOMNI



Descarregar programa de les Festes

Mandat Municipal 2008-2011


Avui dia 18 de setembre en la Plaça BonSuccès es constituïx el Consell de Districte
Segons El Periódico la inversió municipal creixerà un 21% a Barcelona aquest mandat
Entre "ELS DEU PROJECTES ESTRELLA DEL MANDAT 2008-2011" a Barcelona no es troba el Pla dels Ascensors
Segons El Punt no es posarà "Ni una pedra nova en quatre anys"

Oferta Pública en Estibarna






Ha salido publicada la convocatoria para nuevas plazas de estibador, siendo el último día de entrega de las solicitudes el 5 de octubre

dilluns, 17 de setembre del 2007

L'expropiació d'edificis i solars permet crear 370 pisos socials a Ciutat Vella


Article de Rosa Díaz en el diari El Punt de 17 de setembre


L'Ajuntament de Barcelona va anunciar la primavera passada que començaria a expropiar edificis i solars vells que estan degradats i dels quals no s'ocupa ningú, per aprofitar-los i crear habitatge social.



Les finques estan situades als carrers: Sant Pere Més Alt, plaça de Sant Pere, Sant Pere Mitjà, Sant Pere Més Baix, Basses de Sant Pere, Pou de la Figuera, Forn de la Fonda, Massanet, Tantarantana, Rec, Oli, Valldonzella, Rambla del Raval, Marquès de Barberà, Sant Ramon, Sant Miquel, Almirall Cervera, Pou Dolç, Carabassa, Ginebra, Caputxes i Sant Bartomeu. El consistori ja va avisar, a la primavera de l'any passat, que aquest procés seria llarg.

Fiesta Mayor de la Barceloneta (I)



V.E.I.
VICTIMA ESPECULACIÓN INMOBILIARIA

El otro día, haciendo limpieza en mi casa de recortes de prensa, revistas y libros antiguos, me encontré el programa de la Fiesta Mayor del 2006. Soy un coleccionista nato de cosas, pero desgraciadamente no guardé programas de fiestas anteriores.
Os preguntaréis, ¿a qué viene todo esto?
Simplemente es para comparar información. Ahí va mi explicación, como diría la canción “Corazón loco”. Ojeando este folleto pude ver en las presentaciones de las fiestas a tres personas, dos pertenecían a las instituciones públicas de Barcelona, para bueno o para malo la Barceloneta pertenece a esta ciudad. Eran el Alcalde y el Regidor del distrito. Pero me sorprendió la tercera presentación, era del Gerente de “Port 2000”.
¿Qué pinta esta empresa en la representación de una colectividad, un barrio como el nuestro? ¿Qué pasa, que a falta de ayuntamiento propio ellos son los que dirigen el destino del barrio? Así podría parecerlo al leer la carta del Gerente:”… una Barceloneta que está atenta a la evolución de los nuevos proyectos, a la transformación del Muelle de Pescadores, a la transformación de la Plaza del Mar, al nacimiento del hotel Vela…”, sólo le faltaba decir: “y para completar estas medidas, haremos pisos de protección oficial en el –ya derribado- antiguo edificio de la guardia civil y una guardería en lo que quede del colegio Lepanto”
¿Es que acaso no parece esta empresa el ayuntamiento de la Barceloneta? Y lo peor de todo es que no es una entidad pública que vela por el máximo bienestar de su colectividad –en teoría- , sino que dependemos de una empresa privada que busca su máximo beneficio a costa de vender y explotar -económicamente hablando- el suelo de más de la mitad de nuestro barrio

Barceloneta, playa global


La presión turística sobre el viejo barrio de pescadores trastoca su identidad


Con este titulo se ha publicado en la revista de La Vanguardia del domingo 16 de septiembre un artículo de Neus Martí que realiza las siguientes aseveraciones y comentarios


El reclamo irresistible de su ubicación ha convertido en los últimos años a la Barceloneta en la zona más codiciada de la ciudad. Primero fueron otros dos barrios con personalidad, el Born y el Raval, que en el camino se dejó incluso su antiguo nombre, y ahora le ha llegado el turno al viejo barrio marinero. El auténtico triángulo de oro de la ciudad, que siempre había sido un vecindario de pescadores, obreros y estibadores, se está convirtiendo a pasos agigantados en una especie de Santa Mónica californiana
Somos un barrio de pescadores y nos quieren convertir en un barrio de ricos, asegura Bárbara, 80 años, que junto a dos de sus vecinas de la calle de la Sal…dicen “antes, los de la ciudad no querían venir… y ahora vienen todos y nos quieren echar”

Disneyneta

Muchos vecinos denuncian una excesiva dedicación al turismo y la llaman con sorna, Disneyneta
La Presidenta de la asociación vecinal más combativa, la de l’Ostia, Emiliona, para los vecinos, cuestiona los planes del consistorio: “Para los políticos, el modelo de lo que tiene que ser el barrio en el futuro está claro. Quieren hacer de esto un parque temático, y nosotros, los figurantes”
Lo que levanta ampollas es el plan de ascensores, un faraónico proyecto destinado a paliar los problemas de movilidad de la gente mayor que afectará a 5.000 viviendas.
Como los ascensores no caben, se sacrificarán algunos pisos de cada edificio para hacerle hueco, lo que para algunos supondrá tener que costearse las obras, y para otros, dejar el barrio.
Tampoco el alquiler es fácil desde que aparecieron los apartamentos turísticos. Un piso genera aquí unos 700 euros al mes con un alquiler de los convencionales, pero los beneficios se multiplican por cinco si se alquila por días o semanas. El resultado, denuncian los vecinos, es que la zona se está convirtiendo en un hotel gigante a costa de echar a los residentes. Hay cerca 300 pisos turísticos en el barrio, la inmensa mayoría en negro..
Antonio convive, en un edificio de Almirall Cervera, con dos de esto pisos “Llegan de fiesta de madrugada y muchas veces intentan abrir nuestra puerta, porque se confunden o están borrachos”
Josep Mª es uno de los vecinos que se ha ido a vivir fuera,… que lleva uno de los bares con más solera del barrio, La Cova Fumada… sobre todo hecha de menos la pista descubierta que había en la plaza del mercado y que acaba de pasar a la historia.

Voces favorables al cambio

Otro enamorado del barrio es Jaume, propietario del popular Jai-ca… Piensa que se vive un momento de trasformación “no traumática”, porque “los que han venido y están pagando por un piso las burradas que se piden ahora lo han hecho precisamente porque les gusta la vida de barrio… Eso es bueno para todos, aparte de que tienen el mismo derecho que nosotros de disfrutar del barrio
Para María Jesús una historiadora que ha vivido aquí siempre… “La transformación no tiene que ser mala. Para algunos es la oportunidad del siglo, y para otros, el Apocalipsis. Hay que encontrar el equilibrio, modernizar la Barceloneta sin cargarse su historia y su personalidad, aunque reconoce que se trata de un proceso que genera interrogantes.…”

diumenge, 16 de setembre del 2007

Festes de la Barceloneta 2007


Carrer Pescadors

Ja tenen 6000 peixos realitzats a partir del reciclatge de tetrabriks per a engalanar el carrer, el portaló de l’entrada ja està construït, ara amb una activitat frenètica cal seguir preparant-lo tot perquè la Festa del Barri sigui un èxit.
La Comissió de Festes del carrer Pescadors ens expressa el seu malestar pel poc suport que reben de l'Ajuntament, que fins i tot aquest any, ha "oblidat" l’inclouré els carrers en el programa de festes que s’ha publicat en el Info-Ciutat Vella.

Pel que es veu, per a l'Ajuntament de Barcelona la Festa Major que emana de l’esforç col·lectiu dels veïns i veïnes de la Barceloneta de forma altruista i voluntari no té valor. Tal vegada, sigui per això, que la majoria de Comissions de Festes d’altres carrers hagin hagut de plegar

Festes de la Barceloneta 2007



Carrer Sevilla


Ja s’ha començat a engalanar el carrer Sevilla, el treball col·lectiu dels membres de la Comissió de Festes de tot l'any, es comença a veure

solidaritat veïnal



Recolzem Bon Pastor!

Us adrecem un model de carta mitjançant la qual podeu mostrar el vostre suport a la lluita del barri Bon Pastor: (En castellà i en català)
Feu-la circular!

Talleu aquest encapçalament i envieu la carta als següents destinataris:rgarciabragado (at) bcn.cat, gmumbru (at) bcn.cat, pmhb (at) pmhb.org, jhereu (at) mail.bcn.es, sia.dmah (at) gencat.net, fbaltasar (at) gencat.net, bonpastor (at) lists.riseup.net, barcelona (at) diarioadn.com, ltusell (at) adn.es
redaccion.barcelona (at) quediario.com,
bcnweb (at) 20minutos.es
"A la atención de:

Sr. Ramón García-Bragados Acín (President del Patronat Municipal de l'Habitatge),
Sra. Gema Mumbrú Moliné (Regidora del Districte de Sant Andreu),
Sr. Jordi Hereu i Boher (Alcalde de Barcelona),
Sr. Francesc Baltasar i Albesa (Conseller d'Habitatge de la Generalitat).

Estimados señores,

Como persona interesada en la salvaguarda de la diversidad humana y de la cultura popular, manifiesto mi preocupación al conocer la situación de indefensión que están sufriendo algunas familias del barrio de Casas Baratas de Bon Pastor (distrito de Sant Andreu) delante de las crecientes presiones para abandonar sus viviendas y trasladarse a pisos de nueva construcción.
El derribo integral de las Casas Baratas de Bon Pastor, me recuerda soluciones igualmente drásticas que en otros momentos históricos, otros tipos de gobierno han decidido adoptar para eludir sus responsabilidades hacia los sectores menos favorecidos de la sociedad.
Me dirijo a las autoridades de una ciudad que en más de una ocasión ha declarado apostar por un desarrollo basado en valores tales como la sostenibilidad humana y el respeto por el patrimonio cultural. El patrimonio histórico que las Casas Baratas representan para la memoria de las clases populares de Barcelona, es un elemento digno de respeto y conservación.
Por lo tanto, expreso todo mi apoyo a los vecinos y vecinas afectadas, y pido a las autoridades competentes que, juntamente con los afectados, elaboren una solución que respete no sólo los derechos básicos de los habitantes del barrio, sino también el valor incuestionable, arquitectónico y social, que las Casas Baratas representan en sí mismas

Les saluda cordialmente:

Nombre:
DNI:
Localidad:

--------

"A l'atenció de:
Sr. Ramón García-Bragados Acín (President del Patronat Municipal de l'Habitatge),
Sra. Gema Mumbrú Moliné (Regidora del Districte de Sant Andreu),
Sr. Jordi Hereu i Boher (Alcalde de Barcelona),
Sr. Francesc Baltasar i Albesa (Conseller d'Habitatge de la Generalitat).

Estimats/ades senyors/res,

Com a persona interessada en la salvaguarda de la diversitat humana i de la cultura popular, manifesto la meva preocupació al conèixer la situació d'indefensió que estan patint algunes famílies de les Cases Barates del barri del Bon Pastor (districte de Sant Andreu) davant les creixents pressions per abandonar els seus habitatges i traslladar-se a pisos de nova construcció. L'enderrocament integral del barri de Cases Barates ens recorda solucions igualment dràstiques que en altres moments històrics, altres governs han decidit adoptar per tal d'el·ludir responsabilitats cap als sectors menys afavorits de la societat.
Ens dirigim a les autoritats d'una ciutat que en més d'una ocasió ha declarat apostar per un desenvolupament basat en valors com la sostenibilitat humana i el respecte pel patrimoni cultural. El patrimoni històric i cultural que les Cases Barates representen per a la memòria de les classes populars de Barcelona, és un element digne de respecte i conservació.
Per tant, expresso tot el meu recolzament als veïns i veïnes afectats i demano a les autoritats competents que, juntament amb els afectats, elaborin una solució que respecti no només els drets dels habitants del barri, sinó també el valor inqüestionable arquitectònic i social que les Cases Barates representen per si mateixes.

Els saluda cordialment,

Nom:
DNI:
Localitat: