dijous, 3 de desembre del 2009

Ciutat Vella prohibirà l’obertura de nous locals públics

No hi haurà més llicències d’activitat per obrir locals de pública concurrència a Ciutat Vella (des de restaurants fins a bars i locutoris) però sí que es podran reubicar les activitats en espais que resultin més propicis per al seu funcionament. Així ho va avançar ahir la regidora Itziar González, que ultima el pla d’usos que, finalment, s’aprovarà la primavera que ve.
L’ajuntament ha iniciat una revisió del padró de locals de pública concurrència per comprovar el grau d’ajust entre l’activitat autoritzada i la que realment s’exerceix. En molts casos el problema consisteix en la mera ubicació física dels establiments, que per les seves dimensions o característiques poden fer gairebé impossible l’exercici legal de la seva activitat. La regidora considera que alguns s’han degradat precisament pels seus condicionants físics i creu que incentivar la mobilitat de llicències podria resoldre aquest problema. És a dir, un bar que no pugui funcionar sense conflicte perquè la seva estructura no li permet complir requisits de so o perquè resulta molest, podria tenir opció de reubicar-se.
El districte ultima les tipologies de negoci que es podran traslladar a cada zona. En principi s’ha repartit el territori en 11 àrees en funció de l’estructura de les seves parcel·les. Algunes estan poblades de petits locals on l’oferta d’oci no és viable, mentre que n’hi ha d’altres on pot ser que no encaixi l’allotjament turístic. La divisió, segons el seu diferent tractament és la següent: el conglomerat Front Marítim, Pla de Palau, Ciutadella, Born, part de la Ribera, part mar de la Barceloneta i al voltant de la Ronda Litoral; Sant Pere i Santa Caterina; el Gòtic nord; el Gòtic sud; la Rambla, Via Laietana, plaça Reial i Portal de l’Àngel; el Raval nord; el Raval oest; el Raval sud; la resta de la Barceloneta; la zona portuària i les rondes de Sant Antoni, Sant Pau, Pelai i Trafalgar.

ESPAI SATURAT / Pendent d’analitzar totes les peticions reunides des de veïns a sectors comercials i concretar els detalls del pla d’usos, el que sí que té clar González és que «les 1.514 llicències actuals són suficients» per a un districte que suporta una hiperactivitat d’oci i negoci. La llista inclou restaurants, hotels, apartaments, bars musicals, sales de concerts i espectacles, centres culturals, locutoris i altres. Fins i tot prostíbuls. La regidora també va afegir que treballa amb entitats vinculades a aquest col·lectiu per treure’l del carrer.

Publicat en el diari El Periódico

1 comentari:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.