dimarts, 26 de juliol del 2011

Dv 29J aturem el 1r ERO a la sanitat pública



Un ERO a la sanitat pública?
La salut no és negociable.

Salven els bancs amb diners públics, baixen els impostos als més rics... i després retallen la sanitat pública. Això és una estafa. Diem prou: La sanitat no es toca!

Aturem el primer ERO a la sanitat pública:
Concentració divendres 29 de juliol a les 12h a la Conselleria de Treball (C/Sepúlveda 148-150)


El proper dilluns 1 d'agost del 2011 està previst aprovar el primer ERO a la Sanitat Pública: és l'Exedient de Regulació d'Ocupació del Parc Salut Mar, que inclou l'Hospital del Mar, l'Hospital de l'Esperança i el Centre Fòrum. Un ERO a la Sanitat Pública establiria un precedent que no podem permetre.

Aquest divendres 29 de juliol a les 12h del migdia a la Conselleria de Treball hi ha l'última reunió de negociació del comitè d'empresa amb la patronal abans de l'aprovació de l'ERO. Pot ser l'última oportunitat que tinguem d'aturar més de 200 acomiadaments, la precarització dràstica del conveni i el tancament de llits, quiròfans i urgències, retallades que de totes totes empitjoren el servei i que representen un atac al dret a una sanitat pública i de qualitat.


L'ERO preveu acomiadar definitivament 194 treballadors fixes i interins (24% de metges, 50% d'infermeria i 26% de personal no assistencial). A més, també perden la seva feina tots els professionals amb contractes de suplència o eventuals (hi ha persones que porten anys treballant amb contractes "eventuals").
Per altra banda, en una estratègia xantatgista prevista d'entrada, la gerència ofereix la precarització dràstica del conveni (pitjors condicions laborals per a tots els treballadors) com a alternativa als acomiadaments, sense cap garantia que aquests no s'acabin efectuant de totes maneres.

A més, els treballadors i treballadores amb prou feines han estat informats de les negociacions entre el comitè d'empresa i la patronal (Direcció del Consorci Mar Parc de Salut). A l'Hopital del Mar la informació que els treballadors pengen és arrencada sistemàticament, i en general hi ha pressions perquè s'abandonin les mobilitzacions, gràcies a les quals s'ha aconseguit que no es tanquin les urgències de dia a l'hospital de l'Esperança.

A l'Hospital de l'Esperança, l'ERO implica:
- tancament de les urgències (gràcies a les mobilitzacions s'ha aconseguit que no es tanquin les urgències de dia, però volen tancar les de nit)
- tancament de 30 llits de llarga estada i 20 llits de convalescència
- reorganització interna dels quiròfans: 140 IQ menys
- eliminació d'IQ: COT i oftalmologia

A l'Hospital del Mar l'ERO implica;
- tancament de 80 llits durant els mesos d'estiu (UH30 i UH70)
- tancament permanen de més de 10 llits (UH10)
- tancament de quiròfans a les tardes: menys operacions i més llistes d'espera

Al Centre Fòrum l'ERO implica:
- tancament de 20+12 llits de llarga estada
- tancament de les urgències de psiquiatria Fòrum

Ara mateix, els usuaris i usuàries ja estan notant les retallades en material següents:
- no es dóna aigua amb els àpats (te l'has de comprar si en vols)
- no es donen berenars (només als diabètics)
- en cas d'una hipoglicèmia, costa trobar sucs o iogurts a la nevera
- material de pèssima qualitat (bolquers, empapadors...)
- reducció de material, de fàrmacs i d'instrumental
- ja no es canvien cada dia els llençols


Les retallades i els EROS a la sanitat pública perjudiquen greument la qualitat de vida de tothom, i només beneficien a aquells que volen fer de la salut un negoci a costa dels diners públics. Tot això, a més de ser injust i indignant, no és inevitable. Juntes podem aturar-ho. Tots i totes som usuaris!

El divendres 29 deixarem ben clar a la gerència del Consorci Mar Parc de Salut, al comitè d'empresa i al govern retallador que la salut no és negociable!

Cap ERO a la Sanitat Pública! Cap retallada al conveni!
Cap malalt sense llit!
Cap treballador al carrer!

--
assembleabcnta@gmail.com | http://assembleabarceloneta.wordpress.com/ | #assembleabcnta