En Mayo del 2007 tuvo lugar en Barcelona una manifestación a favor de los espacios liberados en la que se hizo efectivo un despliegue policial desproporcionado. Varios agentes portaban un arma ilegal llamada kubotán, de la cual hicieron uso (además de porrazos y patadas) y cuyo saldo fue de varios heridos. Durante el recorrido, un mosso d´esquadra fue agredido por un encapuchado. La misma noche, Alfonso fue detenido y acusado de ser el autor de la agresión. Tras estos hechos se llevó a cabo una gran campaña contra el kubotán y por la absolución de Alfonso que aún sigue activa con manifestaciones y concentraciones en los juzgados, cortes de trafico, carteles informativos... A día de hoy, ha sido condenado a 3 años de cárcel y se ha ordenado su búsqueda y captura. Cabe destacar que el juez que condenó a Alfonso, es el mismo que puso en libertad a Millet, autor del desfalco millonario en el Palau de la música.
dijous, 4 de març del 2010
Retirada la orden de búsqueda y captura de Alfonso
Comunicat de Premsa
El projecte de Decret no defensa convenientment les comunitats
L’ASSOCIACIÓ DE VEÍNS DEL BARRI GÒTIC EN CONTRA DEL PROJECTE DE DECRET DELS HABITATGES D’ÚS TURÍSTIC
El document no especifica les condicions tècniques i de qualitat exigibles a aquest tipus d’habitatges, ni els deures dels propietaris respecte la comunitat
Barcelona, 1 de març de 2010.- L’Associació de Veïns del Barri Gòtic, el més afectat per aquesta problemàtica a la ciutat de Barcelona, està en contra del redactat actual del projecte de Decret de Regulació dels Habitatges d’Ús Turístic presentat recentment per la Direcció General de Turisme i que es troba ara en fase d’al·legacions.
L’Associació considera que tractant-se d’un dels temes que més incidències i tensió provoca als veïns de Ciutat Vella el redactat del Decret és molt deficient en la defensa dels drets de les comunitats afectades per la creixent implantació dels HUT.
En aquest sentit, el text no especifica convenientment quines han de ser les condicions tècniques i de qualitat exigibles a aquest tipus d’habitatges, com per exemple les referides a aïllament acústic, utilització d’espais comunitaris, elements de seguretat, sortides de fums, etc., qüestions que afecten greument a la qualitat de vida de la resta dels veïns de les comunitats.
El projecte no especifica tampoc els deures dels propietaris i intermediaris respecte a les comunitats de veïns ni abans ni un cop iniciada l’activitat. Cal recordar, que els HUT generen, per la seva naturalesa d’establiment públic, un consum i un desgast major de tots els elements i serveis comunitaris, que s’ignora per complet en el redactat actual. Per altra banda, no detalla convenientment les “regles bàsiques de convivència” que hauran de ser respectades a les que fa referència.
Tenint en compte l’alt nivell de conflictivitat d’aquest tipus d’establiments l’Associació no admet tampoc que l’habilitació municipal pugui tenir un termini de vigència indefinit i proposa que aquesta es vagi renovant en funció dels controls pertinents.
La redacció actual no contempla que l’HUT no pugui operar fins que no disposi de la pertinent llicència municipal, requeriment inexcusable per a la resta d’activitats econòmiques i que, incomprensiblement, s’eludeix en aquest cas.
El decret tampoc determina amb claredat el règim d’inspecció al que s’hauran de sotmetre els HUT, ni les causes específiques que podrien generar la suspensió de l’activitat o el seu cessament.
Per últim, el projecte de Decret presentat no detalla convenientment la delimitació entre les competències de la Generalitat i les dels Ajuntaments, la qual cosa generarà la conseqüent indefensió de les comunitats afectades.
En opinió dels responsables de l’Associació de Veïns del Barri Gòtic el document no pren en consideració la problemàtica especifica de les zones més afectades per aquest tipus de negoci a Barcelona –equiparant-les en el seu tractament amb qualsevol altre petita localitat de Catalunya– i demana l’elaboració d’un protocol especial que reguli aquesta activitat a Ciutat Vella, la zona amb la concentració d’HUTs més alta de l’Estat Espanyol.
En qualsevol cas reiterar que s’ha demostrat la incompatibilitat d’usos turístics i residencials: no volem pisos turístics dins de Comunitats de Veïns.
Els allotjaments turístics només poden existir en verticalitat, seguint normatives exigents i no concentrades a una única zona de la ciutat.
Per a més informació:
Associació de Veïns Barri Gòtic
dimecres, 3 de març del 2010
Rebautizan una calle de la Barceloneta como "Calle de Pepe Rubianes"
Fuentes, buen amigo de Rubianes, convocó a otros colegas en una matinal en la que lógicamente también estuvo María José Balañá como propietaria del teatro. La lista de invitados era propia de un gran acontecimiento: Joan Manuel Serrat, Joan Gràcia (Tricicle), Toni Soler, Andreu Buenafuente, Albert Om, Carles Flavià, Joan Lluís Bozzo... Todos apuntaron sus anécdotas al lado de un personaje irrepetible y Serrat, por ejemplo, cantó en directo acompañado de una guitarra Cançó de bressol, una pieza de la que Rubianes se adjudicaba la paternidad, explicó.
PELÍCULA Y POEMAS / Durante el programa, Jaume Roures, de Mediapro, anunció que su productora tiene previsto hacer «una película o un documental» para recoger su memoria. La hermana del homenajeado, Carmen, también reveló que en Sant Jordi se publicará el libro de poesía que el actor escribió dedicado a África, su segunda residencia y una de sus grandes pasiones.
Muchos de los que se citaron en el Capitol ya lo habían hecho la noche anterior en la Barceloneta. Esta vez, la convocatoria no tenía la pompa del día siguiente; era más canalla, más rubianesca. El autodenominado comando Las viudas de Pepe (los Flavià, Gràcia, Bozzo...) perpetró una acción, pacífica claro, en un barrio muy vinculado a la vida del humorista. Qué mejor manera de recordarlo que otro bautizo, en este caso el de una de las calles más relevantes de la Barceloneta, Almirall Cervera.
Auxiliados por una escalera, fueron enganchando en las placas de mármol una nueva inscripción en la que se leía: carrer de Pepe Rubianes, actor galaico-català. Lo que probablemente no recordaban Las viudas de Pepe es que su iniciativa no era pionera. En las pasadas fiestas de Gràcia, los vecinos de Sant Pere Màrtir dedicaron su calle al humorista. La inscripción todavía sigue allí.
Ahora solo cabe aguardar a que el Ayuntamiento recoja el guante. Pero no será cuestión de semanas, ni de meses. La normativa estipula un tiempo de espera de cinco años desde el fallecimiento del personaje.
Publicat per JOSÉ CARLOS SORRIBES en el Periódico
dimarts, 2 de març del 2010
" ... cometiendo presunto FRAUDE FISCAL por NO INGRESAR el I.V.A. ... "
Article publicat en UN CLUB DE NATACIÓ A BARCELONA
dilluns, 1 de març del 2010
El distrito de Ciutat Vella localiza 256 apartamentos turísticos ilegales
Publicat en el diari ABC