dissabte, 16 de febrer del 2008

Assassinat de coloms...


Avui la plaça Poeta Boscà estava buida de coloms, els que surten a les fotos, ahir estaven agonitzant. Algú mal nascut els va enverinar. Les brigades de neteja van recollir desenes d’ells morts. Ahir la plaça estava plena de nens que no van anar a escola a causa de la vaga de mestres , amb el consegüent perill que pot comportar el agafar o tocar un animalot d’aquests

.Com veiem a les ultimes fotos, molts van acabar sota les rodes dels cotxes , dons no tenien forces per volar.

Per si aquest “algú” no ho sap, hi ha una brigada de zoonosis que actua quan tenim plagues d’animals molestos i no els fan patir d’aquesta manera tan criminal.

Extret de Històries de Barcelona

El jutge ratifica que en l'etapa de Pujol es van cobrar comissions del 20%

Ratificació fil per randa. El jutge de Barcelona que investiga el suposat pagament de comissions a constructors en l'època de Convergència i Va unir (CIU) ha dictat una segona resolució en la qual confirma que existeixen indicis per a pensar que aquests fets van ocórrer i que l'empresa de la Generalitat Adigsa va exigir als constructors el 20% de l'import de les obres que van cobrar per rehabilitar habitatges. Per aquest motiu, el jutge es ratifica que la investigació del cas està tancada i acorda que continuï la tramitació per a celebrar el judici.

Llegir article

divendres, 15 de febrer del 2008

Manifestació per l'Habitatge

Aquest és el cartell amb el lema finalment escollit per convocar a la manifestació a Barcelona de dissabte 1 de març.


Comunicat del I Encontre Estatal

dijous, 14 de febrer del 2008

14 de febrer, presentació del llibre "La ciudad mentirosa" amb Manuel Delgado


El proper dijous 14 de febrer, Manuel Delgado, professor de la Universitat de Barcelona, presentarà el seu darrer llibre a La llibreria Sirga.: “La ciudad mentirosa. Fraude y miseria del ‘Modelo Barcelona’“, a quarts de vuit del vespre a La Barraqueta (c. Tordera, 34).

Delgado ens planteja una ciutat, Barcelona, plena contrastos que oscil·la entre la llum i la foscor.

D’una banda, polítics i urbanistes projecten la imatge d’una ciutat cosmopolita que mira al futur, sotmesa a un permanent procés de canvi, que “progressa”, per seguir seduint turistes i agents econòmics. De l’altra, el “Model Barcelona” s’ha convertit també el model de la gran impostura. Els processos de transformació urbana s’han dirigit a reforçar la materialització de la ciutat-poder, projectada d’esquenes a les problemàtiques socials, a la millora del benestar dels seus habitants i a les seves ànsies de justícia i llibertat.

Tal i com afirma l’autor, el “Model Barcelona” és “el fracàs d’una ciutat que s’eleva cega enfront les misèries que alberga, sordmuda davant les exclusions que genera sense parar” on la desigualtat, l’exclusió i l’anomia continuen emergint a la superfície a pesar de les voluntats d’emmascarar-les.

Manuel Delgado és editor de: Antropología social (1994), Ciutat i immigració (1997), Inmigración y cultura (2003) i Carrer, festa i revolta (2004), i autor dels llibres: De la muerte de un dios (Barcelona, 1986), La ira sagrada (1991), Las palabras de otro hombre (1992), Diversitat i integració (1998), Ciudad líquida, ciudad interrumpida (1999), El animal público (Premio Anagrama de Ensayo, 1999), Luces iconoclastas (Barcelona, 2001), Disoluciones urbanas (2002), Elogi del vianant (2005) i Sociedades movedizas (2007).

La Coordinadora Ciudadana en Defensa del Territorio exige a los partidos que se pronuncien sobre la especulación urbanística


"Denunciem el silenci i l'exclusió del debat sobre el territori i la corrupció, del debat polític i la campanya electoral. És un tema que ha desaparegut del debat públic perquè a ningú li interessa que es parli d'això, encara que està en la arrel de la destrucció del territori i de la inaccessibilitat de l'habitatge, entre moltes altres qüestions i la corrupció segueix sense tallar-se de cap manera concloent. L'especulació urbanística és el problema més greu de l'Estat Espanyol".

Llegir article

dimecres, 13 de febrer del 2008

DE MARXA CAP AL DECREIXEMENT


Hola a tothom,

Ja ha començat la marxa en bicicleta per les comarques de Catalunya!! (podeu trobar tota la informació a temps de re-voltes). Quan s'acabi aquesta marxa, al mes d'abril, començarem una marxa pels barris de Barcelona. Tal com s'haurà fet per tota Catalunya, es realitzaran xerrades i tallers als barris on trobem moviments que vulguin recolzar i organitzar la/les jornada/es (també hi ha informació sobre les activitats a la pàgina de temps de re-voltes).

Per organitzar aquesta marxa per Barcelona, hem convocat una reunió aquest dimecres dia 13 a les 19:30h a l'infoespai

Es preveu tractar els següents temes: - Distribució dels barris entre les persones que vulguin col·laborar a l'organització. (Encarregar-se d'un barri significarà bàsicament prendre contacte amb els col·lectius, associacions, etc. del barri per proposar-los difondre/allotjar les activitats de la marxa i coordinar-ho). - Actualització del calendari de la marxa. (El calendari d'activitats s'actualitza a mesura que es van concretant les dates amb als diferents col·lectius). - Preparació de material que pugui ser útil per la marxa (cartells...). (Es podrà aprofitar gran part del material preparat per, i elaborat durant, la marxa a Catalunya). - Altres temes que es proposin Aquella gent que no pugui assistir a la reunió, però que estiguin interssats en participar a l'organització de la marxa, envieu-nos un correu a aquesta adreça perquè sapiguem amb quanta gent comptem. Aquells que coneguin col·lectius que estiguin interessats en acollir les activitats de la marxa, manteniu-nos informats a la llista de correu o a aquesta adreça. Durant tota l'organització de la marxa, per fixar dates en el calendari d'activitats, podeu escriure directament a aquesta adreça perquè nosaltres l'actualitzem.

barcelona@tempsdere-voltes.cat

Acusen a l'Administració de “crim d'estat” per la mort d'un nen

L'acusació duta als tribunals pel lletrat José Luís Mazón, és essencial per a asseure jurisprudència i lluitar perquè la justícia reconegui el dret ciutadà que no es violi les nostres llars amb camps electromagnètics.

Llegir article

dimarts, 12 de febrer del 2008

Marina Port Vell


La setmana passada va haver un terrible incendi en Marina Port Vell, l'incendi que es va produir en un iot es va estendre a altres 4. A arribar els bombers es van donar compte que l'empresa mancava de les mesures de seguretat obligatòries, no havien extintors, ni mànegues ni boques d'incendi. Es va produir un gran núvol tòxic que encara sort que el vent es va dur mar endins, però que hagués passat si el núvol entra en la Barceloneta?

L'aigua del port està amb una tragèdia ecològica. Crec que tenim per veí una bomba , i que els responsables haurien de dimitir per no tenir aquestes mesures de seguretat.

A més es veu que la política d'aquesta empresa no és bona amb el personal. Solament cal entrar en la pagina de “La Vanguardia” per a llegir els comentaris i la inseguretat que té molta gent.

“pececillo”

LA BARCELONETA: UN BARRIO DE MODA (PARTE 2)

PARTE 1ª

V.E.I
VÍCTIMA
ESPECULACIÓN
INMOBILIARIA

Continuando con los diferentes temas que se trataron en el artículo de Rosa Díaz en "El Punt" (16/12/2007), pasaremos a "desmitificar el boom turístico" tal como decía la periodista. Pietro Ferrari (presidente de la ACIB) expone que "el turismo no ha penetrado tanto en el interior del barrio como para que de ello se pueda afirmar que han cambiado las características del comercio y el precio de los productos". Más que dar una argumentación, parece que se esté lamentando de este hecho: si hubiera penetrado el turismo, nos irían mejor las cosas. Cierto que no estamos en los mismos niveles que El Borne -y que siga por muchos años más-, pero poco a poco comienzan a aparecer cierto tipo de comercios asociados a todo barrio de moda. Y de los precios mejor ni hablar. Nuestro flamante y renovado mercado es una muestra de que sí han variado, ajustándose a la renta del nuevo tipo de vecino/a que está poblando el barrio. Respecto a la penetración interior del turismo, se están haciendo cosas interesantes:

1- La nueva población de La Barceloneta, con un nivel adquisitivo más elevado.

2- Convertir al mercado en el eje comercial del barrio (palabras de Ferrari): el proyecto de la nueva Plaza Poeta Boscà ya es toda una declaración de intenciones. Con un espacio tan despejado, la construcción de la rambla turística que una la playa con el mercado ya no parece tan lejana. Y, vistos los distintos usos que se le pueden atribuir al mercado y el espacio disponible en la plaza, no sería extraño que allí se construyera en un futuro otro centro comercial -u hotel, ya puestos-.

Dejando de lado estas conexiones entre turismo y comercio, Pietro Ferrari se puso a desmitificar el éxito turístico de La Barceloneta: "Antiguamente, La Barceloneta también vivía del turismo. La diferencia con ahora es que hace años no todo el mundo se podía pagar un billete de avión"· Para demostrar la veracidad de la frase, pone de ejemplo el desembarco de un crucero los domingos por la tarde. Ese tipo de turismo venía una tarde al barrio y se iba. Hablamos de hacer una escala de una tarde en Barcelona. El turismo que tenemos ahora es residencial, no se limita a quedarse una tarde. Si es posible, quiere quedarse a vivir aquí toda su vida (o tener su piso como segunda o tercera residencia). Esta característica hace cambiar mucho las cosas. Afecta a los alquileres, precio de la vivienda y el coste de la vida en general. Otra diferencia entre el turismo de antes y el de ahora es que antes no existían inmobiliarias en el barrio, ni propietarios de fincas que quisieran echar a sus inquilinos/as para hacer de su propiedad un hotel o bloque de apartamentos turísticos. El turismo de antes no era dañino para el mantenimiento del tejido social y de las generaciones de familias nacidas y crecidas en La Barceloneta. El turismo de ahora es bueno para hacer negocios y lucrarse.

Otros aspectos de este monográfico sobre La Barceloneta vienen en el titular: "un barrio muy deseado". En esa parte, Rosa Maria Sagués, trabajadora de una inmobiliaria situada en el Paseo Nacional, afirma que "en los últimos años La Barceloneta ha ganado adeptos".Todo ello en el apogeo del turismo residencial y alta especulación que estamos padeciendo, y comparando al barrio con un equipo de fútbol, partido político o secta cualquiera. Son significativas las definiciones de "vecino" que dan las inmobiliarias, quitándoles todo el sentido de pertenencia a un lugar determinado. Para estas mafias, los vecinos son simplemente individuos que están dispuestos a pagar casi cualquier cantidad para vivir en sus propiedades. En este caso, la señora los llama "adeptos". Y siguiendo con la jerga que utiliza Sagués, nuestro equipo-barrio goza actualmente de mucha popularidad y gran estado de forma. Tanta, que está dentro de los puestos para jugar la Copa de Europa: los "expertos" dicen que La Barceloneta ha superado con creces los precios de las zonas que tradicionalmente se consideran de lujo. Gran culpa de este mal llamado éxito la tienen "las notables mejoras que se han hecho en el barrio" -en palabras de Sagués-. ¿Qué mejoras, señora? Encuentre a una persona que se marchara de La Barceloneta hace 15 años y tráigala ahora, verá como dice que no han habido grandes cambios. ¿El paseo marítimo? Cara a la galería y con el pretexto de las olimpiadas. En serio, entre lo que ha desaparecido y lo que se ha "ganado" salimos perdiendo de goleada.

Perdemos los merenderos, el núcleo central de La Barceloneta con el colegio Virgen del Mar, edificios emblemáticos -Cooperativa Siglo XX, entre otros-, otro colegio más como será el Lepanto -¿también os cargaréis la fuente Carmen Amaya?-, el antiguo Mercado, el Muelle de Pescadores,... Ganamos el nuevo edificio de Gas Natural, el Parque de Investigaciones Biomédicas, el Maremagnum, el Hotel Vela y el centro comercial que construyan por ahí, el World Trade Center, la nueva Plaza Poeta Boscà y su flamante mercado, el complejo Vallehermoso, el permanente deseo de continuar ganando terreno al mar -aunque sea a costa de nuestro ecosistema y pescadores-,...

Yo creo que las mejoras a las que se refería Sagués son las sucesivas restauraciones de edificios que se están dando en La Barceloneta. Lo que en un principio puede parecer bueno -disfrutar de una vivienda digna-, luego no lo parece tanto si lo que se pretenden de estas reformas es incrementar el alquiler para que los inquilinos/as de rentas bajas no puedan hacer frente a estos precios. O remodelar las fincas y transformarlas en lujosos apartamentos turísticos. De estos avances las únicas personas que se van a aprovechar será la gente acaudalada que habite esas viviendas -y no el barrio, como tanto se proclama-.

La Barceloneta ha estado siempre ahí y las personas que llevamos muchos años en el barrio hemos sabido desde bien pequeños el privilegio que suponía estar viviendo aquí, Por lo tanto, que no me vengan ahora las inmobiliarias diciendo que si La Barceloneta es tan valorada es por las reformas que se han hecho en sus pisos, o las que haya podido hacer el ayuntamiento en el barrio. Que tampoco venga el consistorio municipal explicando que la gente quiere vivir aquí porque el tamaño de sus pisos es ideal para el tipo de demanda actual. Todo mentira. La única explicación mínimamente decente para este "éxito" es el descubrimiento de La Barceloneta por parte de BCN a partir de 1992 y la llegada de los efectos del modelo BCN -turismo e inmobiliarias- a nuestro vecindario.

Y, a pesar de los altos precios de la vivienda en La Barceloneta -tanto de compra como de alquiler-, la demanda de pisos en el barrio no deja de crecer. En el artículo salen ejemplos de inmobiliarias como "Pisos.com" o "Come2bcn". Están pidiendo pisos desesperadamente para continuar "haciendo su trabajo". Pobrecitos/as, piden limosna porque no tienen dinero (o pisos en su caso). Estas declaraciones me llevan a unas conclusiones: mientras continúe el actual modelo de ciudad la demanda no bajará; las inmobiliarias preferirán alquilar por días , semanas o meses, a vender sus propiedades; vamos directamente a un modelo de barrio tipo pueblo a otro, estilo "ciudad dormitorio" (pero en la que destaquen apartamentos turísticos y hoteles); si hay tanta demanda, ¿por qué en algunas fincas está el cartel de "se alquila" durante meses y meses? ¿No habrán utilizado este artículo como un panfleto para que la gente que lo lea vaya corriendo a una inmobiliaria? "Si quiero vivir en La Barceloneta, tengo que hacerlo ahora, porque en unos meses pueda que no queden pisos para vivir", pensará el futuro comprador/a. ¿No será el artículo una propaganda barata para evitar la caída de precios generalizada en La Barceloneta? Desgraciadamente, no creo que vayan los tiros por ahí. Mientras haya gente dispuesta a pagar 1300-1500$ al mes de alquiler los precios no bajarán. Y el trabajo de la Díaz no se harta de decir lo que les encanta a los guiris nuestro ambiente de pueblo...

Resumiendo: pisos carísimos, desahucios, apartamentos turísticos, violencia inmobiliaria. Éste es el precio del éxito. No obstante, existen personas en La Barceloneta que están muy satisfechas de cómo van las cosas por aquí: "El barrio está en auge, era el peor barrio de BCN y ahora es el mejor" (Àngels Simarro, AAVV Barceloneta). ¡Somos campeones de liga! Venga, somos los mejores. ¿Mejores en qué? ¿En tener el m2 más caro de BCN, la ciudad más cara de España? ¿Estás orgullosa de tan nefasto récord? ¿No quieres que sigan viviendo en el barrio tus vecinos o amistades por culpa de la especulación inmobiliaria? Sin embargo, la AAVV Barceloneta está en desacuerdo con el actual modelo de apartamentos turísticos. Esto es una cosa positiva. Aunque no todo en el monte es orégano: "Mano dura contra los apartamentos turísticos porque esto erosiona la vida comunitaria del barrio" (Simarro). Bien, los guiris no dejan dormir al vecino que se tiene que levantar a las seis para ir a trabajar a Estibarna -principal proveedora de empleo en La Barceloneta-. Eso está bien, pero no veis la globalidad del problema. Si todo el barrio se llena de hoteles y apartamentos, ¿qué hueco quedará para los vecinos/as? Si el propietario de una finca decide alquilar por días, semanas o un par de meses, a alquilar por cinco años (aunque luego no te renueve), ¿qué barrio vamos a tener? Como dije anteriormente, a una ciudad dormitorio de vacaciones nos dirigimos. Por consiguiente, ¿qué pensará nuestro amigo guiri cuando venga a La Barceloneta buscando ambiente de pueblo -ése que tanto le gusta- y se encuentre que aquí únicamente viven compatriotas suyos?

dilluns, 11 de febrer del 2008

Carnestoltes


Aquest món és una bola

I convé ferla rodar,

Que’l ditxo ja ho diu ben clar:

Á las penas, xirinola"




Avui molts veïns i veïnes hem gaudit participant o com espectadors de la rua de Carnestoltes

Aquí teniu una galeria de fotos de la comparsa que han format diferents veïns i veïnes de la Barceloneta membres de la Plataforma i de la AAVV de l’Òstia que han realitzat un al·legòrica cercavila contra l'especulació i el “Pla dels Ascensors”




CONCENTRACIÓ DAVANT DEL CONGRÉS MUNDIAL DE TELEFONIA MÒBIL.

Torres Venecianes, Plaça Espanya Barcelona 11 de febrer a les 18.30

Aquest any ens tornem a manifestar davant del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil de Barcelona, el dilluns a les 18.30 a les Torres Venecianes (la manifestació/concentració està autoritzada)

"Cal baixar els límits legals d'exposició pública als camps electromagnètics d'antenes, de mòbils i equips elèctrics en general"

Volem : que no s'abusi del mòbil, especialment adolescents i nens i que hi hagi una etiqueta informativa de no superar més de 6 minuts seguits cap conversa, un límit d'emissió per les antenes equivalent a 0'6 volts/metre (0'1 microwat/cm2) i una distància de 100 mestres lineals de les antenes (seguint la doctrina judicial)

Aquest any llegirem fragments de BIOINITIATIVE REPORT, el document avalat per l'Agència Europea de Medi Ambient i que demana a totes les autoritats competents a reduir els valors d'emissió d'antenes, transformadors elèctrics, línies d'alta tensió, us de mòbils..., davant la ja més que comprovada evidència científica que poden causar greus malalties per a la salut.

Volem sensibilitzar a la INDÚSTRIA i als Governs del que diuen els científics i defensa aquest organisme oficial europeu responsable de les polítiques ambientals que és l'Agència Europea de Medi Ambient (Copenague) i que ha xocat amb la Comissió Europea. L'Agència participa en el darrer capítol dedicat al Principi de Precaució on es

refereix a la investigadora Alice Stewart que als anys 50 va determinar amb un simple qüestionari i en poques entrevistes que les dones embarassades que eren sotmeses a Raig X tenien més probabilitats que els seus nens tinguessin leucèmia. Ningú la va voler escoltar fins passat 20 anys. Aquesta és una de les lliçons del passat que hauríem d'aprendre.

Ens trobareu als diferents portaveus de Plataformes de Veïnals (Sant Antoni, Sant Andreu de BCN, Mataró i Sant Boi) i un gruix important de veïns de Badalona. Convoquem Ecologistes en Acció de Catalunya amb recolzament d'ACACEM, OIKOS, AVV Sant Andreu Nord i d'altres...

Podeu veure en castellà un resum de BioINITIATIVE REPORT

diumenge, 10 de febrer del 2008

Haver si entre tots i totes podem fer que un obrer sigui català de l'any (passa'l)


CAL DONAR-LOS UN ESGLAI AL CAPITAL I ACONSEGUIR QUE EL COMPANY MERCADER, UN OBRER, QUEDI FINALISTA ENTRE ELS 10 CATALANS DE L'ANY

MERCADER CATALÀ DE L'ANY!!!!

vota, vota i vota fins al dia 14 de febrer i passa la proposta als teus contactes de correu, de sms,... cal aconseguir-lo, que s'espanti l'ajuntament i el capital

Saturnino Mercader, president del Comitè d'Empresa de TMB i membre del Comitè de Descansos, va entrar ahir a formar part de la llista dels nominats a català de l'any. Entre els nominats hi apareixen, a proposta del públic, les personalitats que més han destacat l'any 2007.

Saturnino Mercader ha destacat per la seva lluita com a treballador de TMB, reclamant els dos dies de descans, o donant suport al CSA Can Vies de Sants. De fet, és una de les persones que va solidaritzar-se amb el centre social durant el judici. Mercader va ser expedientat per TMB arran de la vaga d'autobusos, acusant-lo de punxar les rodes d'un vehicle el dia 23 de gener a la sortida de les cotxeres de la Zona Franca.

"El Català de l'Any" és un concurs que organitzen conjuntament TV3 i El Periodico, i té diverses fases. En la primera fase, l'actual, es fan les nominacions. Qualsevol persona pot ser nominada via SMS, trucada telefònica, o mitjançant la pàgina web del concurs. Aquesta fase acaba el 14 de febrer.

La segona fase, del 14 de febrer al 26 de març, servirà per deixar només tres finalistes, i finalment els 27 i 28 de març es decidirà el guanyador.

Podeu votar per Saturnino Mercader fent clic aquí.

http://www.cataladelany.cat/index.php

Gas Natural ha instal.lat a la seva seu una enorme pila de combustible


Recel veïnal a la Barceloneta per una central energètica


"
Una pila de combustible de vuit metres de longitud per 2,70 d'amplada situada a l'interior de l'edifici de Gas Natural de la Barceloneta, i a la vista de tot aquell que passi pel carrer de Balboa, ha despertat inquietud entre diversos veïns. Una comunitat de propietaris fins i tot ha presentat una denúncia per saber què porta entre mans la companyia i assegurar-se que no reverteix cap perill, així com també per les molèsties que causa el soroll que origina la ventilació de l'artefacte. La resposta a què és aquest dispositiu no és cap altra que una pila de combustible que està en fase de proves per generar electricitat i calor amb una eficiència molt superior a la d'altres tecnologies.
Aquesta minicentral elèctrica va preocupar els veïns d'una comunitat, que comparteixen finca als números 15 del carrer de Pinzón i 32 del carrer de Balboa.

Llegir article