dijous, 20 d’octubre del 2011
La Barceloneta Rebel
Notícies actualitzades a http://www.labarcelonetarebel.org/
Ja està llest el nou bloc!
dimecres, 19 d’octubre del 2011
Barceloneta Hip Hop Festival
- Poker d’Asos (Barceloneta)
- Arrap (València)
- Nano (Barcelona)
- Balada (Sant Boi)
- Altas Horas (Sant Boi)
- Unite Studio (Barceloneta)
- MC Redecki (Barceloneta)
- MCido (Barceloneta)
El festival està íntegrament organitzat, finançat i promogut pel grup del barri de la Barceloneta Poker d’Asos i l’Associació de veïns de l’òstia. Davant la manca de promoció i difusió del rap de base en general per part de l’Ajuntament, el grup i l'avv han hagut de treballar conjuntament i independenment per tal de fer possible aquest projecte.
dimecres, 12 d’octubre del 2011
RESERVA'T EL DISSABTE 15 D'OCTUBRE
RESERVA'T EL DISSABTE 15 D'OCTUBRE
Les nostres vides, o els seus beneficis
MANIFESTACIÓ
17h. Plaça Catalunya (Barcelona)
www.acampadadebarcelona.org
dijous, 29 de setembre del 2011
Avui Rap de Barri
Pot ser la millor mostra de que les festes majors d'aquest barri encara estan vives.
Poker d'Asos presentarà avui oficialment la seva segona maqueta Rap de Barri al carrer més emblemàtic de la Barceloneta.
Rap en català de Poker d’Asos. Un grup de 4 joves que es coneixen des de els 3 anys i al 2010 van començar el seu camí en el rap. Lletres directes, amb sentiment de barri, flows complicats i moltes ganes d’experimentar a l’hora de crear. El disc està dedicat al barri que els ha vist créixer des de que van néixer. Cançons sobre l’estiu, de toc social, sobre el barri, el dia a dia, fins i tot una dedicada a un “chandal” o una altre afirmant que 2Pac era català!
A volar s'ha dit!
dijous, 22 de setembre del 2011
Festa major de la Barceloneta, la festa popular del c/Pescadors
Ha arribat la festa major. Festa que no és festa només una setmana, és una festa que treballem tot l'any per gaudir durant aquesta setmana amb vosaltres, amb els nostres veïns.
Perquè durant aquesta setmana, us convidem a venir al carrer a ballar, dinar, sopar, riure, compartir amb nosaltres, juntes, l'alegria de ser al carrer; el saber que és així com volem construir el barri en què hi vivim i que tant ens estimem.
Un barri que sempre està en perill, però que els veïns defensem i cuidem, com si fos casa nostra; perquè aquest troç de terra triangular és casa de tots. I al setembre el defensem amb la festa, eixa festa popular que sense vosaltres no té sentit.
--> Cant coral amb Barceloneta Gentil
--> Nit de teatre amb "Carola Teatro"
dimarts, 20 de setembre del 2011
Butlletí informatiu de l'avv l'òstia i la PADB setembre 2011
- Bienvenida a la nueva Regidora
- Apartamentos turísticos
- Recomendamos a todas las comunidades de vecinos que cambien los estatutos de la comunidad y añadan un párrafo que diga que en esa comunidad no se permiten apartamentos turísticos
- En la asociación recogemos denuncias de apartamentos turísticos, así como información para saber cuántos hay en el barrio de verdad. (el Ayuntamiento dice que 63, pero sabemos todos que son maś).
- Recuperación de la memoria cooperativa del barrioy campaña por recuperar el Siglo XX
- Recortes en el Hospital del Mar: nuestro derecho a la sanidad pública amenazado
- Manifestació 18 setembre per un serveis públics i de qualitat
divendres, 16 de setembre del 2011
#18S: “Defiende lo Público”
El diumenge 18 de setembre està convocada una manifestació estatal sota el lema “El 18S Defiende lo Público”.
L’objectiu és protestar en contra de tots les retallades, les privatitzacions, els concerts econòmics i l’externalització amb fins lucratius dels serveis socials, sanitat, educació i cultura, medi ambient, justícia, etc… que ja estan afectant a la ciutadania en general. Aquest procés de retallades i privatització, que patim a diari, és molt possible que segueixi el seu curs, i en els propers mesos es faci més evident, hem de fer sentir les nostres veus.
Per tot això animem a tota la ciutadania a sortir al carrer a protestar contra aquestes accions que, de forma progressiva, estan destruint les bases del nostre, ja malmès, estat del benestar. La ciutadania demostrarem als poders polítics i econòmics que segueix activa i indignada.
A Barcelona es convoca la manifestació el 18 de Setembre a les 19h a Plaça Catalunya.
La proposta és concentrar-se en diferents punts de la ciutat, representant de forma simbòlica cada un d’ells un sector dels que està patint retallades i marxar en columna cap plaça Catalunya a les 19h, per des d’allà, totes les columnes unides, marxaran en manifestació fins a Arc de Triomf.
Els punts de concentració i sortida són els següents:
- Consorci d’Educació de Barcelona, com a símbol de les retallades en Educació i Cultura. Sortida a les 18h30 des de Pl Urquinaona. Urquinaona.
- CAP Drassanes, com a símbol de les retallades en Sanitat. Sortida a les 18h des de la porta del CAP Drassanes. ( Drassanes / Paral · lel).
- Institut de Ciències del Mar (CMIMA), com a símbol de les retallades en Medi Ambient. Sortida a les 18h des de la porta de l’Institut a Passeig Marítim de la Barceloneta, 37-49. ( Ciutadella).
- Seu del Departament de Justícia, com a símbol de les retallades a Justícia. Sortida a les 18h des de la porta del Departament de Justícia, c. d’Aragó, 332.
- Seu del Departament de Benestar Social i Família, com a símbol de les retallades en Serveis Socials. Sortida a les 18h des de la porta de la seu Departament Benestar Social i Família, Pl Pau Vila.
Des de Plaça Catalunya, el recorregut proposat és des de Plaça Catalunya, baixar per Via Laietana fins Pla de Palau, seguir fins a Ciutadella, pujant per Pg.Sant Joan, per acabar a Arc de Triomf.
L’email de contacte del Grup de Treball “Barcelona 18S” és comisionbcn.18s@gmail.com.
Per més informació us podeu adreçar al blog “Defiende lo Público”, clicant aqui.
Font: acampadaBCN
dimarts, 13 de setembre del 2011
dimarts, 6 de setembre del 2011
Resum de la reunió mantinguda amb la Regidora Mercé Homs
- Text Refós i Comissió de seguiment del Text Refós.
- Cooperativa obrera Popular el Siglo XX. La voluntat és presentar a la Regidora les demandes i el treball veïnal que s'està fent envers aquest espai.
- Local: la Regidora coneix la demanda història d'aquestes dues entitats de poder comptar amb un espai per poder desenvolupar la seva tasca amb menys precarietat. Es tractaria de parlar de les possibles opcions amb què compta Districte.
- Situació actual del barri: el turisme i les seves conseqüències a l'estiu, les llicències de terrasses, de quina manera es perseguiran ara els HUT's i es garantirà el dret a l'habitatge en un barri amb una greu mancança...
- Acord entre l'Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona signat el 30 de novembre de 2001, com a veïns creiem necessari conèixer aquest acord, en què s'han invertit els diners que surten d'aquest acord, així com fer una proposta en relació a això.
dilluns, 5 de setembre del 2011
Obra Social La PAH. ¡Nueva Campaña!
- Hemos intentado negociar con cajas y bancos para que aplicaran la dación en pago y dejaran permanecer a las familias en régimen de alquiler social.
- Hemos intentado lograr justicia a través de los tribunales.
- Hemos intentado cambiar la ley en el Congreso.
- Hemos intentado que los ayuntamientos defiendan a sus ciudadanos impidiendo los desahucios por motivos económicos.
Web de la PAH
Video a TV3 de la primera reapropiació
La PAH a twitter @La_PAH
i a facebook
dimarts, 30 d’agost del 2011
Constitució, dèficit i drets socials
1. La imposició de límits al dèficit i a l'endeutament públics no són dogmes aplicables en qualsevol circumstància. Són instruments de política econòmica que poden servir a finalitats diverses. Poden contribuir al sanejament econòmic si s'acompanyen, per exemple, de polítiqués fiscals social i ambientalment progressives o d'un combat ferm contra l'endeutament especulatiu del sector privat. Però en un context com l'actual, en el qual cap dels grans partits impulsa aquestes mesures, el més probable és que acabin servint a objectius menys nobles: la privatització de serveis públics, la retallada de drets dels més vulnerables i a reduir dràsticament l'autonomia política i financera de les comunitats autònomes i els municipis.
2. Aquesta última hipòtesi no és una mera especulació. La reforma constitucional i legal acordada pels partits majoritaris no és una proposta nova ni simplement tècnica. És una proposta política que ja ha estat assajada en diferents països durant les últimes dècades, amb constatables conseqüències anti-socials i anti-democràtiques.
3. Consagrant el principi de l'Estat social i democràtic, bona part de les constitucions de postguerra van acceptar que els governs poguessin fer servir diferents instruments per ajustar-s'hi. El recurs a l'endeutament, combinat amb una pressió fiscal progressiva era un d'ells. Aquesta possibilitat no prefiguraba un programa econòmic específic. Simplement establia un marc constitucional ampli que els diferents governs podrien concretar segons l'orientació ideològica.
4. L'obsessió anti-dèficit i anti-deute i el bloqueig de polítiques fiscals mínimament progressives va ser la resposta de les tesis neoliberals a aquest model constitucional. Amb ella, es generava una forta pressió a favor de sortides privatitzadores, i de retallades socials i una major restricció dels marges d'actuació de les assemblees legislatives.
5. A partir dels anys 80 el sostre a la despesa pública es va inscriure en nombroses constitucions locals i estatals del món. En alguns casos, com a Califòrnia, als Estats Units, es van arribar a incloure límits a la potestat d'augmentar impostos. Aquestes mesures van tenir un paper decisiu en la posterior crisi i fallida de llurs economies.
6. A Europa, el Pacte d'Estabilitat i Creixement de 1997 va ser l'expressió per excel·lència d'aquesta tendència. De manera dogmàtica, va convertir l'obcecació anti-dèficit (no podia superar el 3% del PIB) i anti-deute (no podia superar el 60% del PIB) en una rígida cotilla que restringia l'àmbit de decisió dels Estats. La impossibilitat d'ajustar-se a directives tan estrictes sense provocar un caos social va fer que alguns d'ells, inclosos Alemanya i França, les incomplissin de manera selectiva, mentre imposaven privatitzacions i retallades en serveis específics. A la perifèria, els intents d'adequar-se a aquesta tàcita Constitució europea van adquirir rivets més dramàtics.
Grècia va optar per una política fiscal fortament regressiva, però toi i així va haver de falsejar els comptes públics. Espanya, per la seva banda, va encoratjar una irresponsable política de sobre-endeutament privat que els grans partits segueixen fomentant malgrat estar en el nucli dels problemes que pateixen actualment.
7. En absència de voluntat per controlar als mercats i per imposar una fiscalitat social i ambientalment justa, la proposta d'Ángela Merkel i Nicolás Sarkozy de reforçar els dogmes del Pacte, gravar-los en constitucions i lleis de l'eurozona i endurir les sancions per als incomplidors, no és una mesura neutra. Suposarà un recolzament a les sortides privatizadores a la cris i nou cop contra el constitucionalisme social i democràtic amb el qual els poders públics aspiren a dotar-se de legitimitat.
8. Aquestes mesures, en tot cas, no afectaran igual a tots els països on s'hi apliquin. Tindran un especial impacte a la perifèria de l'eurozona, on la vulnerabilitat social i productiva és especialment greu. En el cas espanyol, el govern i el Partit Popular han acordat imposar al conjunt de les administracions un sostre de dèficit del 0,40%. Així mateix, pretenen que el pagament dels crèdits per satisfer els interessos i el capital del deute públic de les administracions gaudeixi de prioritat absoluta. La concreció d'aquests objectius d'aquí al 2020 és, a més de irrealista, suïcida social i econòmicament.
9. Tot i ser greu pretendre atorgar a aquestes reformes rigidesa constitucional, consagrar-les per llei orgànica no serà menys prejudicial. Si es duu a terme, de fet, els objectius de reduir el dèficit i el deute públic serien incompatibles, en qualsevol cas, amb la consecució de principis i drets bàsics contemplats a la Constitució de 1978, als Estatuts d'Autonomia i a nombroses Declaracions i Tractats internacionals en matèria de drets ratificats per l'Estat espanyol. D'entrada, comportaria, sobretot si es privilegia el pagament als creditors, com pretén la reforma, renunciar a objectius constitucionals com els de l'Estat social (art.1.1), la igualtat real i efectiva (art. 9.2) o l'autonomia política i financera de les Comunitats Autònomes i els municipis (*arts. 2, 140, 142 i 156).
10. La pretensió d'incloure, al costat dels objectius de reducció del dèficit, excepcions en cas de "catàstrofe natural, recessió econòmica o situacions d'emergència extraordinària que escapin al control de l'Estat i perjudiquin considerablement la situació financera o la sostenibilitat econòmica o social de l'Estat" resulta un contrasentit. En primer lloc, perquè aquest escenari d'insostenibilitat social ja existeix en àmbits com el de l'habitatge, la salut, l'educació o el laboral, i les reformes no faran sinó agreujar-ho.
11. Les reformes pactades, en realitat, obligaran, en cas que es duguin a terme, a sacrificar no només els drets de la gent gran, dones i treballadors de tot tipus, sinó els d'unes generacions precaritzades que, tot i no haver votat l'actual Constitució, estan sent víctimes privilegiades de llurs límits i incompliments. En aquest context, l'obstinació en durles a terme o la negativa a discutir-les, si més no, en referèndum, només aguditzaran la impugnació que moviments com els del 15-M han llançat a l'actual règim polític i econòmic. I carregaran de raons als qui, com a Islàndia, exigeixen processos constituents capaços, no només de "calmar" els mercats, sinó de sotmetre'ls a lògiques genuïnament democràtiques que prioritzin els drets de totes les persones per sobre dels beneficis d'alguns pocs.
Article tret de la web del Observatori DESC
diumenge, 28 d’agost del 2011
Gran concentración contra la reforma constitucional
Creado por agorabcn |
Davant la reforma constitucional i les noves mesures antisocials, la CGT crida a la revolta social
dimarts, 23 d’agost del 2011
Mai no ens tallaran les ales, preparatius de Festa Major 2011
Més fotos de festa major aquí
diumenge, 21 d’agost del 2011
La conquesta de l'asfalt
dijous, 18 d’agost del 2011
Maig del seixanta-tweet
[text aparegut al llibre "les veus de les places" d'Icària editorial]
1. Comunicació i comunitat
L’expansió del moviment obrer no hagués estat possible sense els diaris dels sindicats i partits. Durant la guerra del 36, el cartellisme jugà un paper molt rellevant. El 68 va necessitar de la vietnamita i altres formes de fer còpies. Què poden dir del Moviment del 77 i les ràdios lliures? Molts ens familiaritzarem amb les llistes de correu i Indymedia gràcies al moviment global i les contra-cimeres. Els blocs del “No a la guerra” i els SMS-passa-ho del 13M de 2004 van fer història. Moviments com el de VdeVivienda popularitzaren els correus electrònics virals i els fòrums d’Internet…
2. L’assemblea del #15M és Twitter
Però el sentit es crea majoritàriament a Twitter. Les etiquetes no només serveixen per ordenar el debat, sinó per apuntar línies comunes del sentir col·lectiu: #nonosvamos #notenemosmiedo #bcnsinmiedo #bcnsensepor #barriosdespiertos #puigdimissio #15msigue #aturemelparlament.
Segons Antonio Negri, es planteja en el moviment un nou model de representació.
L’organització des de la base constitueix per tant el recorregut i l’estructura de la “democràcia real”, més enllà de la política representativa. La xarxa ofereix una temporalitat immediata i respecte a l’organització/difusió espacial, les assemblees fixen la institucionalització del moviment (quan els tempos són més amplis).
3. La xarxa no només serveix per a informar, sinó per mobilitzar i per a produir subjectivitat.
Ens sentim part del moviment, perquè contribuïm a crear-lo, difondre’l, fer-lo créixer, l’usuari d’Internet i l’indignat som la mateixa persona.
4.- No hi ha dicotomia entre barri i xarxa
La xarxa també és al barri, el barri també és a la xarxa. “Treballem en xarxa i fem servir la pared del mercat com un mirall d’eixe treball, com un plafó col·laboratiu”, intervenció en la primera assemblea de barri de La Barceloneta. Tot suma. No hi ha per què triar entre la política de barri i la política a Internet, perquè aquesta tria ja no és possible.
Les places funcionen com a àgora pública, la xarxa és esfera pública en sí mateixa. Si fa temps dèiem que la cultura popular i la cultura lliure beuen de lògiques similars -compartir, nutrir-se de la intel·ligència col·lectiva, trencar tabús…-, amb el moviment del 15M trobem un altra intersecció entre xarxa i carrer. La xarxa inclou a les persones que no poden estar presencialment en les reunions, nonomés s’informen, sinó que contribueixen. L’acció a l’espai públic es concreta a la xarxa. És una simbiosi que reprodueix la comunitat veïnal en una esfera pública metropolitana i global. La xarxa no té fronteres, als nostres barris no les volem.
5.- “Ells tenen el Cuní(ll), nosaltres l’ocellet #twitter #bcnsensepor via @MercePrekaria”
existís internet #acampadabcn #bcnsinmiedo”
verás en twitter o streaming http://dai.ly/kmuioe al menos hasta que el
#g8 regule internet”
La multiplicitat d’emissors no és soroll, és la forma de trencar la hegemonia del missatge que fins ara ostentaven els mitjans de comunicació oficials. Els intents de controlar Internet per part dels poders públics (ACTA, LeySinde, Directives europees) demostren que el poder establert coneixia la potencialitat d’Internet; no obstant això, en l’Estat Espanyol les mesures de dictadura tradicional que portà a terme Mubarak desconnectant Internet haguessin suposat un escàndol inassumible per un suposat estat de dret.
5.- “RT @Anonymous: La Britannica no entendió Wikipedia; las discográficas, Napster; los periódicos, los blogs; normal que los partidos no entiendan el #15M”
No esperem que ells ho entenguin, ni que entenguin #acampadabcn. Ens és igual, no es tracta d’això.