diumenge, 6 de juliol del 2008

L'Ajuntament de Barcelona retalla el servei Porta a Porta per a persones amb discapacitat física i mobilitat reduïda

Les persones amb discapacitat física i mobilitat reduïda de Barcelona, que no poden utilitzar el transport col·lectiu ordinari, disposen del servei 'Porta a Porta', que consisteix en facilitar un vehicle adaptat per als desplaçaments. Des de fa un any, els integrants de la Plataforma en Defensa del Servei Porta a Porta, lluiten per garantir que totes les persones que necessiten d'aquest servei el tinguin.

El passat 29 de maig, Roser Torrentó, gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, va informar dels acords de la Comissió Executiva, en la seva reunió del 21 de maig, i relatius al funcionament del Servei de Transport Especial 'Porta a Porta'.

Aquests acords són els següents:

1. A partir de l'1 de setembre, tothom que disposi d'una línia d'autobús per fer l'itinerari demanat, serà derivat a utilitzar-ho (de moment queden excents els serveis fixes).

2. Qui no pugui utilitzar el transport públic haurà de demanar una nova revisió a fi que un equip d'experts, per determinar, dictamini si l'usuari pot o no utilitzar el transport ordinari.

3. Qui SI necessiti el PaP tindrà tants viatges com vulgui, sense limitacions.

4. Si un cop derivat sorgeix cap problema no previst hi haurà un telèfon d'incidències on resoldre de manera immediata el tema.
Assabentada la Plataforma en Defensa del Servei Porta a Porta dels esmentats acords, van convocar una assemblea el 21 de juny, on es prengueren els següents acords.

1. No acceptar tornar a ser valorats sota cap condició.

2. No acceptar ser derivats cap a el transport ordinari l'1 de setembre, ni mai.

3. Estudiar la viabilitat d'un contenciós contra l'Ajuntament i la EMT, cercant finançament per fer-ho.

4. Demanar una entrevista al alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per plantejar-li les nostres aspiracions.

5. Convocar per un dia de juliol, sense determinar, una concentració massiva a la Pça Sant Jaume per portar als dirigents municipals les fotocòpies de les valoracions del grau de disminució, fetes en el seu dia, pels organismes corresponents.

6. Denunciar públicament la política de l'Ajuntament de Barcelona, que crea recursos insuficients pels discapacitats de la ciutat i que tampoc hi destina el finançament suficient.

L'Ajuntament de Barcelona, que sap millor que ningú la magnitud de la nostra necessitat, no està disposat a fer la inversió que cal, encara que, per un altra costat, difongui constantment les seves preocupacions socials i l'augment dels pressupostos destinat en aquest camp.

El servei PaP es per a molts la única manera que tenen per a desenvolupar la vida amb una total independència i llibertat i no estem disposats a acceptar aquests acords que imposen la utilització d'un transport ordinari, que obliga a dur un acompanyant que no tenen o no poden pagar.

PLATAFORMA EN DEFENSA DEL SERVEI PORTA A PORTA

www.portaaportapersempre.com
Per contactar amb la Plataforma podeu trucar a Amparo Aragón (667 062 655) Pilar Ginovart (93 348 00 02) o Rosa Romia (93 527 76 06)