Denuncien l'expropiació de 1900 persones a El Carmel
Veïns del barri barceloní d'El Carmel s'han organitzat per a denunciar la proposta de l'Ajuntament de modificació de PGM del barri del Carmel i entorns, "realitzada arbitràriament i d’esquenes als afectats", i "que volia expropiar més de 750 cases i unes 1.900 persones". La proposta ha estat de moment paralitzada pels grups de l'oposició. Tot i això, i "davant de l'alarma social", els veïns han creat diverses plataformes i han constituït la Coordinadora d’entitats afectades pel PGM del Carmel i entorns, "que té com objectiu principal la defensa del patrimoni dels veïns i la millora real del futur dels seus barris".
La coordinadora han iniciat una "recollida massiva de signatures", per aturar el projecte, "fins que no existeixi un consens i una complicitat amb els barris afectats i una participació real dels veïns i de les entitats que verdaderament els representen". El passat 25 d’abril, "unes 500 persones ompliren fins dalt l’Escola del Carmel", per a la presentació de l'esmentada coordinadora, segons indiquen els organitzadors.
De la mateixa manera, els veïns atribueixen al director de l'estudi de modificació del PGM el diagnòstic "¡Sin este PGM el Carmelo se Pudre!", i lamenten que "amb frases com aquestes, no anem bé senyors del PSC i ICV, perquè no són certes i deixen en evidència la pressa que vostés tenen per aprovar un projecte que està ple d’incoherències i arbitrarietats. Perquè Apropiar-se d’un sòl aliè, ja construït, en perfecte estat, i no afectat per cap pla d’actuació anterior, per fer pisos i cases de venda lliure, no sembla precisament Urbanisme Social d’interès General, sembla més aviat Pirateria Urbanística pura i dura".
"Per això com a Coordinadora d’afectats, volem la documentació que ja tenen entitats com la Favb i establir un diàleg i una participació sincera per rectificar totes aquelles coses que facin falta per millorar aquest projecte. Volem en definitiva ser escoltats, participar i començar a treballar conjuntament de veritat. Desterrin doncs els vells mètodes i manuals de divisió, destrucció i intoxicació d’entitats veïnals, més propis de la Policia Política dels estats totalitaris com Cuba, Birmània o la Xina, que d’una democràcia avançada i com Déu mana", recomanen.
1 comentari:
Com a veïna del Carmel, afectada per un pla de millora dissenyat amb suposats criteris de sostenibilitat i amb finalitat d''esponjar' un barri densament poblat, vull manifestar la meva oposició a aquest projecte i al dels tres turons perquè el 90% de les expropiacions previstes són sobre casetes unifamiliars de 1 o 2 plantes. És a dir, sobre un terreny ja 'esponjat'. Això em fa pensar dues coses:
Seguir leyendo noticia
La primera és que, l'Ajuntament vol especular amb sol barat i construir blocs de pisos, que encara massificaran més el Carmel i la segona és que, hi ha 150 cases afectades per 'turolandia', i que per tant, més 750 persones del barri anirem a parar a blocs de pisos construïts a les afores del Carmel, que ja s¡estan fent a la Clota– concretament gratacels de 13 pisos.
Jo tinc un humil habitatge unifamiliar, que té un petit hort y aigua procedent de un antic pou. No és això sostenibilitat? Segons el model Clos, no.
Em pregunto, què farà amb l'aigua que s'amaga sota la capa freàtica de casa meva el promotor immobiliari que agafi la meva parcel•la a subhasta? No li anirà bé que hi hagi aigua als fonaments del nou edifici? Em sembla que és un delicte ecològic cegar un aqüífer.
Molts estem d'acord en què s'han de millorar àrees degradades del barri, com es fa en algunes zones, però no vull que sota l"argument de reivindicacions socials s'amagui una nova operació especulativa del tipus 22@.
Al Carmel falten escales mecàniques, un transport públic eficaç, aparcaments, escoles bressols y llars geriàtrics. Una part d'aquests equipaments podrien construir-se a sobre la Rambla del Carmel, quan estigui coberta, per exemple.
S'han de fer habitatges socials per allotjar als expropiats i sempre minimitzant aquesta intervenció, construint-los en terrenys propietat de l'Ajuntament.
La línia 9 de metro podria tenir una parada a la part alta del Carmel, a vista parc i al parc Güell. Així sí que asseguraríem la mobilitat pública i no en cotxes particulars.
Hi ha milers d'alternatives veïnals, que una part del Consistori no vol fer seves perquè és millor portar l'aigua a una Barcelona insostenible. Dóna menys problemes i més beneficis, que escoltar solucions alternatives sobre educació mediambiental i aqüífers propis.
Publica un comentari a l'entrada